Može li Bodo ispisati bajku i srušiti najveću kvotu na planeti

Nigdje na svijetu nećete naći veće

Može li Bodo ispisati bajku i srušiti najveću kvotu na planeti

Sponzorski tekst

Liga šampiona je iza nas, danas je vrijeme za Ligu Evrope i Konferencijsku ligu. U finalu ova dva takmičenja traže se četiri ekipe. Mozzartove kladionice ne miruju, a za četvrtak su pripremile tri kvote koje će svakog trenutka biti najveće na svijetu. Riječ je o kečevima Rangersa protiv Brage u revanšu četvrtfinala Lige Evrope, kao i o pobjedama Rome i PSV-a u Konferencijskoj ligi protiv Boda Glimta, odnosno Leicestera.

RANGERS - BRAGA (ČETVRTAK, 21.00), KEC 2.10

Portugalci imaju gol prednosti (1:0) iz prvog meča na Munispalu kada su golom Španca Abela Ruiza srušili škotskog šampiona. Tim iz Glazgova je za vikend u domaćem prvenstvu pobijedio St. Mirren sa 4:0 i prekinuo niz od dva poraza. Braga je u odličnoj formi, dobila je posljednja četiri duela. Problem za Giovannija van Bronckhorsta, trenera Rangersa, je povreda kolumbijskog napadača Alfreda Morelosa. Oštrica Škota je otupljena, pa će u napadu biti Jamajčanin Kemar Ruf, koji je za vikend postigao tri gola i najavio da bi mogao biti odlična zamjena za najboljeg igrača i strijelca. Rumun Hadži dugo nije igrao za domaćina, a povrijeđeni su i Šveđanin Helander i Nigerijac Oforboh. Za goste na Ibroxu, Fernandes i Seguira su van pogona.

ROMA - BODO GLIMT (ČETVRTAK, 21.00), KEC 1.42

Roma je jedan od glavnih favorita za osvajanje konferencijske lige. U prvom meču na Arktiku, na krajnjem sjeveru Evrope, Vučica je poražena od hita sezone, Bodea Glimta. Norveški šampion je slavio sa 2:1, ali na Olimpico stiže kao autsajder. Mourinhova ekipa vezala je tri pobjede u Seriji A i sada je u konkurenciji za plasman u elitno evropsko takmičenje. Salernitana je poražena u nedjelju, golovima Pereza i Smallinga na kraju utakmice. Gosti su napravili dobru uvertiru pred gostovanje u Rimu trijumfom u drugom kolu Eliterije na gostovanju Sanderfjordu sa 2:1.

PSV - LEICESTER (ČETVRTAK, 18.45), KEC 2.10

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Leicester i PSV su prije sedam dana u prvom meču četvrtfinala Konferencijske lige na Ostrvu odigrali bez golova, pa Filipsovci imaju ulogu favorita pred svojim navijačima. Roger Schmidt na ljeto napušta kormilo tima iz Eidhovena, a stiže legendarni Rud van Nilsteroy. Nijemac ima šansu da osvoji pehar u prvom izdanju ovog takmičenja. PSV-u će biti teško da skine Ajax sa holandskog trona, tako da je ovo šansa za međunarodni trofej. Leicester igra toplo hladno cijele sezone, tim Brendana Rodžersa nije blistao ni u Premijer ligi. PSV nije primio gol u pet od posljednjih šest utakmica. Štoper vicešampiona Holandije, Francuz Olivia Bosagli, zadobio je tešku povredu tokom vikenda. Maudeke, Sambo i Mavene su također ispali. Lisice dolaze u Holandiju bez Vardija, Bertranda, Ndija i Warda.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije