Gradiška publika uživala u magiji malog fudbala

Dario Lacković: Kompanija Mozzart nam je dala veliku podršku

Gradiška publika uživala u magiji malog fudbala

Sponzorski tekst

Aplauz i glasna podrška kompanije Mozzart već godinama stiže kroz donacije i sponzorstva brojnim sportistima, klubovima i turnirima širom Bosne i Hercegovine. Podstrek da nastave tradiciju dobilo je i udruženje "Naša Sava" iz Gradiške koje već pet godina organizuje međunarodni turnir u malom fudbalu Bravo.

Ove godine se okupilo više od 400 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, učestvovalo je čak 40 timova, 24 u seniorskoj konkurenciji i 16 u kategoriji radničke igre. Gradiška publika svakodnevno je mogla uživati u magiji malog fudbala, a nakon godinu dana pauze zbog pandemije korona virusa tribine na terenu Srednje stručne i tehničke škole gotovo svaki dan bile su ispunjene do posljednjeg mjesta.

„Turnir ima međunarodni karakter jer nastojimo kroz fudbal ojačati odnose mladih iz čitavog regiona. U planu nam je za narednu godinu da organizujemo i kategoriju 4+1 futsal i na taj način promovisati futsal na našim prostorima. Kompanija Mozzart nam je dala veliku podršku jer ovakvi projekti zahtjevaju pored angažovanja velikog broja ljudi i aktivnosti oko pripreme i ogromne finansijske izdatke.  Hvala im na tome“, rekao je Dario Lacković, predsjednik Udruženja "Naša Sava" Gradiška, koje i organizuje turnir.

Finalni dan turnira rađena je humanitarna akcija u vidu prodaje ulaznica, te se uz prodaju karata i uplata ekipa finalista Policijske uprave Gradiška, Mehanizmi B, Auto servis Bojanić i organizatora Bravo turnira prikupila sredstva u vrijednosti više od 2.500 KM za Gradiščanina koji hitno mora na transplataciju bubrega.

„Tokom svih jedanaest dana rađena je humanitarna akcija za Miću Šuljka, svakodnevno smo potencirali publiku da pozove broj 1412'', rekao je Dario Lacković.

Top Komentari

Zulfikar
Da nije Mozzarta sta bi nas narod jadni, nebi mogli ni na male razbaciti lopte….
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi