Za nove čuvare mreže: Mozzart podržao Školu fudbala Pervan

U sarajevskoj školi trenira 59 momaka i jedna djevojka

Za nove čuvare mreže: Mozzart podržao Školu fudbala Pervan

Sponzorski tekst

U fudbalu je san svakog djeteta da postigne gol. San golmana je da taj gol odbrani. A kako da to učine, omladince uče u Školi Pervan u Sarajevu. 

Trenutno na treninge dolazi 60 omladinaca sa kojima rade bivši profesionalni golmani, pa i ne čudi što mlade nade već bilježe dobre rezultate. Kako bi ih podstakli da odbrane što više golova, iz kompanije Mozzart su im poslali novu opremu.

Opis nije dostupan.

“Donacija je mnogo obradovala naše polaznike jer su im dali alat za rad, pa su reakcije i više nego dobre. Zato se zahvaljujemo Mozzartu u ime svih naših članova i to ne samo na ovoj donaciji, nego i na svakoj upućenoj sportskim kolektivima širom zemlje. Pratili smo koliko podržavaju domaći sport i samo neka nastave u tom ritmu”, kaže Adnan Pervan, predsjednik Škole golmana Pervan.

Opis nije dostupan.

Škola golmana Pervan osnovana je u Sarajevu prije tri godine i jedan su od pionira u toj oblasti. U Pervan na treninge redovno dolazi 59 mladih golmana i jedna golmanica. Jedna, ali vrijedna. Naime, Iman Dumanjić ponosno brani i mreže i boje djevojaka u ovom sportu jer je postala reprezentativka koja je igrala Evropsko prvenstvo prvi put u istoriji BiH.

Osim nje, ova škola iznjedrila je mnogo reprezentativaca, a svi polaznici brane mreže svojih klubova u Kantonu Sarajevo i šire.

Sa njima rade treneri- specijalisti Damir Duraković, Admir Pojata, Hadis Katica, Adnan Avdić i Adnan Pervan. Škola se finansira naplatom članarina, a imaju podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Djeci, koja su zainteresovana, daju i po nekoliko besplatnih treninga kako bi vidjeli da li žele da postanu golmani…

Opis nije dostupan.

Imaju dobru saradnju sa svim školama i klubovima, te potpisan ugovor sa FK Sarajevo, odnosno čuvenom Akademijom Asim Ferhatović Hase u koju šalju mlade golmane na procjenu, a najbolji ostaju u njihovim redovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi