Mozzart daje najveće kvote na svijetu na Antwerpen, PAOK i Leeds

Mozzart nudi najveće kvote na svijetu

Mozzart daje najveće kvote na svijetu na Antwerpen, PAOK i Leeds

Sponzorski tekst

Borbe se zahuktavaju u prvenstvima širom Starog kontinenta, a ni brojni kupovi nisu po strani. Mozzartove kladionice svakog dana za vas izdvajaju najveće kvote na svijetu, a za danas su pripremile tri posebna koeficijenta.

U pitanju je dvojka na Antwerpen na gostovanju kod Ostendea u belgijskom prvenstvu, odnosno jedinica u PAOK-u nad Panatinaikosom u Kupu Grčke, kao i trijumf Leedsa protiv Cardiffa u FA kupu.

OSTENDE - ANTWERP (SRIJEDA, 18.30), DVOJKA 1.87

Ostende se nalazi na slaboj 16. poziciji na tabeli sa 17 osvojenih bodova. Tim je na ovo mjesto pao zbog četiri poraza u nizu, a i izletio je iz Kupa Belgije, nakon što je poražen od Union Saint-Gilloisea (2:1). Inače, Ostende je tim koji je primio najviše golova u Belgiji - 44. Prošlog vikenda su izgubili od Mechelena (2:1). Antwerpen je treći na tabeli belgijskog prvenstva, međutim, zaostatak od lidera je već dostigao 13 bodova. Na gostovanju ekipa čak ima negativnu razliku između postignutih i primljenih golova (13:14), ali je uspjela pobijediti u osam od deset mečeva na domaćem terenu. Crveni su savladali Genk (3:0) u nacionalnom kupu, samo prije nekoliko dana izgubili su od Uniona (2:0) u ligi.

PAOK - PANATHINAIKOS (SRIJEDA, 19.30), KEC 2.25

PAOK je u nizu bez poraza jer nije izgubio 10 utakmica zaredom na svim frontovima. I u ovom periodu crno-bijeli su imali samo dva remija. U prvenstvu Grčke, solunski tim je na četvrtom mjestu sa 36 bodova, devet manje od donjeg tima Panatinaikosa. PAOK je u prethodnom kolu Kupa dva puta savladao Kalamatu istim rezultatom 2:0. Panatinaikos takođe ima pouzdanu statistiku nedavnih mečeva - u 24 susreta klub je poražen samo jednom. I u ovom periodu bilo je malo izjednačenih rezultata - pet. Ovim rezultatima Zeleni sada vode šampionat, sa četiri boda prednosti ispred AEK-a. U osmini finala Kupa izabranici Ivana Jovanovića dočekali su Volos. Ukupan skor njihovih susreta je 5:0.

LEEDS - CARDIFF (SRIJEDA, 20.45), KEC 1.38

Posljednji put Leeds je osvojio FA kup prije tačno 51 godinu. Navijači čekaju uspjeh i ozbiljno računaju na prolazak u četvrto kolo. Na nesreću navijača Leedsa, ova faza je bila neuspješna za tim jer su Bijeli eliminisani u trećem kolu u posljednjih pet godina. U Premijer ligi Leeds nakon 18 kola ima četiri pobjede i pet remija i sa 17 bodova zauzima 15. poziciju na tabeli. Nakon remija sa West Hamom (2:2), domaćin je izgubio od Aston Ville (1:2). Za razliku od svojih rivala, Cardiff je osvojio FA kup prije 96 godina i jedva da ima svjedoka ovog značajnog događaja. U Čempionšipu, nakon 27 kola, Cardiff ima sedam pobjeda i remi, te je sa 28 bodova 20. na tabeli. U posljednjem meču Velšani su remizirali sa Wiganom (1:1).

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u Mozzartu biti najveće na svijetu u svakom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.