Dinamo je favorit. Mozzart za pobjedu Plavih nudi najveću kvotu na svijetu – 1,43.

Prva utakmica na Maksimiru je ključ – Dinamo danas mora Cipranima prirediti ‘pakao’

Dinamo je favorit. Mozzart za pobjedu Plavih nudi najveću kvotu na svijetu – 1,43.

Sponzorski tekst

Pred Plavima je prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka. Na Maksimir stiže prvak Cipra Omonia. Klub koji je osvojio naslov prvaka nakon 11 godina suše i ima veliki motiv dokazati se u najelitnijem klupskom natjecanju u kojem Omonia, za razliku od APOEL-a i Anorthosisa, nikada nije sudjelovala.

Utakmica se igra u 20 sati, a Dinamo danas jednostavno mora pobijediti. Uprkos tome što Plavi imaju kvalitetniju momčad od Zelenih, i u normalnim okolnostima minimalna pobjeda Dinama, čak i uz primljeni pogodak, bila bi jako dobar rezultat pred uzvrat. Za taj ishod kladionica MOZZART nudi najveću kvotu na svijetu, koju ne možete da pronađete niti u jednoj drugoj kladionici na planeti, a koja iznosi 1,43. Ostale kvote možete pogledati ovdje.       

 No, uzvrat se igra u ‘paklu’ Nicosije, u 17.00 sati po ciparskom i 18.00 po bosanskom i hrvatskom vremenu. Dinamo će na Cipru dočekati paklene vrućine, moguća je i velika vlaga te ciparske ekipe na taj način ostvaruju značajnu prednost u kvalifikacijama pred suparnicima i zbog toga nerijetko igraju grupnu fazu europskih natjecanja.

Dinamo danas treba pobjedu. I to pobjedu bez primljenog gola (kvota: 2,25). Djelomično i kako bi se Plavi iskupili za nonšalantnu igru protiv Slavena u prvom kolu prvenstva i prvi poraz na otvaranju u povijesti domaće lige.

Damir Krznar na jučerašnjoj konferenciji za medije izjavio je kako uopće ne želi ciparske uvjete koristiti kao bilo kakav alibij. Dinamo ovisi o samome sebi, a Dinamovi igrači su profesionalci i moraju biti spremni igrati u svim uvjetima.

ZBIR GOLOVA NA MEČU ĆE BITI NAJMANJE 2 – KVOTA: 1,28

Oglasi

 "O vrućini i uvjetima ne bih pričao. Potenciranje vrućine stvara kontraefekt, daje mojim igračima alibij. To im mora biti samo dodatni motiv, moraju biti sposobni odgovoriti na sve vremenske uvjete".

Krznar danas neće kalkulirati. Na teren će poslati svoju nominalno najjaču postavu. Na vratima će sigurno biti Dominik Livaković, u sastav se vraća Stefan Ristovski, a jedino je pitanje hoće li na krilu, odnosno u sredini veze, zaigrati Luka Ivanušec ili Lovro Majer.

Henning Berg pak u Zagreb stiže s prilično iskusnom momčadi, u kojoj su glavne uzdanice iskusni vratar Fabiano (33), Dinamu poznati lijevi bek Jan Lecjaks (30), mađarski reprezentativni stoper Adam Lang (28). U vezi igraju iskusni domaći igrač Fotis Papoulis (36) te španjolski (Jordi Gomez) i francuski (Eric Bautheac) internacionalci koji zajedno imaju 69 godina. S Papoulisom zajedničke godine penju se na 105. U vrhu napada sigurno će krenuti Marko Šćepović (30), možda i Michal Duriš (33). A u prvih 11 moglo bi se pronaći i mjesta za talentiranog Marinosa Tzionisa (20), dok će drugi veliki talent ciparske reprezentacije Loizos Loizou (18) svoju priliku čekati s klupe za pričuve.

Oglasi

Kao najjaču kariku ove momčadi apostrofira se upravo trener, norveški stručnjak Berg. Legendarni član šampionske momčadi Manchester Uniteda je trener koji dobro poznaje materiju, zna igrati na rezultat i dobro postaviti momčad protiv favoriziranog protivnika.

Berg je kao član Manchestera već gostovao na Maksimiru, u Ligi prvaka 1999/00, kada su Crveni Vragovi, kao aktualni prvaci Europe svladali Dinamo 2:1 (utakmica na Old Traffordu završila je 0:0). Tada je u kadru zagrebačkog sastava bio i Dinamov trener Damir Krznar, no nije igro zbog ozljede.

UKUPNO GOLOVA – NEPAR – KVOTA: 1,90

Sve u svemu danas nas očekuje jedna jako zahtjevna utakmica u kojoj je Dinamo favorit. No, kako je i sam Krzanr rekao, Plavi moraju taj status potvrditi na terenu. Cilj je što boljom igrom upisati pobjedu po mogućnosti bez primljenog gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Cilj je prirediti ‘pakao’ Cipranima na Maksimiru....

Pogledaj kompletnu ponudu kladionice MOZZART.

Oglasi