Sarajevo, Velež i Široki Brijeg nastavljaju evropski put

Kladionica Mozzart daje najveću kvotu na svijetu na pobjedu Sarajeva

Sarajevo, Velež i Široki Brijeg nastavljaju evropski put

Sponzorski tekst

Nakon što je banjalučki Borac ostavio izuzetno pozitivan utisak protiv rumunskog Kluža u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, preostala tri BiH predstavnika večeras će pokušati osvjetlati obraz na evropskoj sceni. Sarajevo, Velež i Široki Brijeg igraju revanš mečeve prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku Ligu, a tu ih već čeka banjalučki Borac. Ovo će biti jedinstvena prilika da Bosna i Hercegovina ima čak četiri predstavnika u 2. pretkolu evropskih takmičenja, što bi svakako bio veliki uspjeh. 

Pogledaj ponudu najvećih kladioničarskih kvota na kvalifikacije za Ligu konferencije

SARAJEVO – MILSAMI

Aktuelni vicešampion Bosne i Hercegovine Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase (21:00) ugostiti moldavski Milsami. U prvom susretu igranom prije sedam dana, bilo je 0:0, a bordo tim je tada propustio priliku da sa bijele tačke dođe do prednosti koja bi im mnogo značila pred revanš. Ipak, i ovako Sarajevo važi za velikog favorita pa bi sve osim trijumfa bilo veliki neuspjeh, Meč u Moldaviji bio je i debitantski na klupi za novog trenera bordo tima Gorana Sablića koji već sada ima mnogo bolji uvid u kvalitet i svog ali i protivničkog tima. Takođe, ono što svakako može da raduje domaći tabor jeste činjenica da će nakon 18 mjeseci, „Horde zla“ sa tribina moći bodriti svoj tim.

„Uz pomoć navijača želimo ostvariti cilj. Postavićemo se kao i u prvom meču, pokušati preuzeti kontrolu lopte i napraviti pritisak na zadnju liniju protivnika. U prvom meču imali smo takav dobar period igre i to nam je cilj i sada. Milsami je iskusna ekipa, znaju igrati na rezultat. Imaju određeni kvalitet i mogu biti jako neugodni", istakao je šef stručnog štaba Sarajeva Goran Sablić u najavi susreta.

Duel na stadionu Asim Ferhatović Hase sudiće Pol Meklaflin. Zanimljivo, 41-godišnji arbitar iz Sjeverne Irske je u posljednjih devet mečeva na kojima je dijelio pravdu, pokazao čak 37 žutih i dva crvena kartona.

Kvota kladionice MOZZART na pobjedu Bordo tima iznosi 1.35 što je ujedno najveća kvota od svih kladionica na svijetu na pobjedu Sarajeva (ako ne vjerujete, provjerite ovdje), dok prognoza da će na meču biti od 0 do 1 gola nosi kvotu od čak 4.40.

KOLERAJN – VELEŽ (21:00)

Poslije 33 godine pauze, mostarski Velež je opet izašao u Evropu, te u prvom meču upisao pobjedu. Prije sedam dana na Grbavici savladan je vicešampion Sjeverne Irske Kolerajn sa 2:1, ali samo pukom srećom, gosti nisu otputovali kući sa više pogodaka u mreži. Bio je to duel koji je išao u jednom smjeru. Dominacija Veleža oslikana mnogo većim kvalitetom u odnosu na rivala. Međutim, na koncu rezultat koji zahtijeva maksimalnu opreznost, disciplinu, odgovornost. Gostovanje ekipi koja igra samo jedan stil fudbala. Onaj ostrvski. Defanziva, skok igra, prekidi. Od toga Veležu i prijeti najveća opasnost. Međutim, pred put na daleko gostovanje trener „Rođenih“ Feđa Dudić bio je optimističan.

„Dan poslije meča sam rekao da bi bilo super da smo zabili još jedan gol, pogotovo jer smo dominirali. Ipak, pobjeda je pobjeda. Posebno je važno što više nema pravila gola u gostima. Sada smo iskusniji za jednu novu utakmicu i vidjeli smo otprilike šta može protivnik. Očekujem da oni počnu susret sa dva napadača i izađu više naprijed. Sigurno da ne idemo tamo da se branimo, izaći ćemo hrabro i vidjeti šta će nam to donijeti. Nije teško motivisati igrače jer ne igramo evropske utakmice svaki dan. Atmosfera u našem timu je stalno opuštena. To nam je donijelo sve što smo do sada napravili. O nekoj nervozi uopšte ne razmišljamo, prošli smo mnogo toga i želimo samo biti dobri i igrati fudbal. Ova ekipa je zrela i mislim da smo spremni za velike stvari“.

U timu Veleža i dalje zbog povrede neće biti najboljeg strijelca Obrena Cvijanovića, ali ono što svakako može da raduje tabor mostaraca jeste povratak golgeterske forme Brandaa, koji je bio dvostruki strijelac u prvom susretu.

Susret na Murnou Parku u Lurganu sudiće mađarski arbitar Balaš Berke. Kao i u slučaju Sarajeva, i ovaj sudac je lagan na potezanju kartona. Na prethodnih devet susreta pokazao je čak 42 žuta kartona.

Kvota kladionice MOZZART na pobjedu Veleža iznosi 2.20, a ukoliko se kladite da će oba tima dati gol (GG), kvota iznosi 1.80.

VLAZNIJA – ŠIROKI BRIJEG (21:00)

Jako dobar rezultat pred revanš ostvarili su i fudbaleri Širokog Brijega, koji su prije sedam dana na Pecari trijumfovali nad albanskom Vlaznijom sa 3:1. Bio je to meč u kojem je domaći tim bio mnogo bolji i pokazao da je na dobrom putu za plasman u narednu fazu. Samim tim, širokobriježani na revanš otputovali sa velikim optimizmom, ali i dozom opreza, o čemu je pred put u Skadar govorio trener tima sa Pecare Toni Karačić.

"Naš je cilj proći u 2. kolo kvalifikacija. Na Pecari smo odigrali dosta dobru utakmicu i stekli lijepu prednost. Jedan je korak napravljen, ali daleko je to od gotove borbe. U revanšu očekujem kvalitetnog protivnika. Ipak, vjerujem kako će moja ekipa zadržati nivo igre iz prve utakmice i proći dalje", istakao je Karačić koji neće moći računati na usluge Boža Muse i Ivana Grgića.

Susret u Skadru sudiće švedski arbitar Kasper Sjoberg.

Ukoliko smatrate da domaći tim neće postići gol u prvom poluvremenu, kladionica MOZZART nudi kvotu 1.89.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART

Svi novoregistrovani igrači na MOZZART sajtu mogu da osvoje HET TRIK bonusa

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Mozzart dodatno uvećava kvote za klađenje uživo u svakom 30, 50, 60. i 75. minutu

Iskoristi Mozzartovu bonus kvotu na svaki 4, 6. i 8. par na tiketu

Top Komentari

Zaccheroni
U srcu mome zivis samo ti,jedina moja ljubavi. O tebi pjevam o tebi sanjam,samo Velez volim ja. Sretno svima u evropi
0 0
muftup_skoro
Jedino interesantno pratit ovaj velez sarajevo siroki dalje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.