Mozzart podržao male fudbalere iz Sarajeva

Stigle donacije u FK Dobrinja i Školu fudbala „City Academy“

Mozzart podržao male fudbalere iz Sarajeva

Sponzorski tekst

Iz Sarajeva su potekla brojna velika fudbalska imena, a u tom gradu i danas vrijedno rade sa mladim fudbalerima među kojima se kriju mnogi talenti.

Stotine dječaka i djevojčica trenira i igra u brojnim sarajevskim školama fudbala i omladinskim klubovima. Kako bi nastavili putem razvoja, kompanija Mozzart je mnogima od njih pružila podršku, a sada su njihove donacije stigle u FK Dobrinja i Školu fudbala „City Academy“, zbog čega omladinci ne kriju sreću. 

Svi su bili oduševljeni, baš su se obradovali i osjećali se ponosno, kao pravi, veliki fudbaleri. Posebno su bili srećni kada su čuli da će u novim dresovima igrati ligu i turnire, a njihovi roditelji su veoma zadovoljni jer vide da ulažemo u rad sa djecom, infrastrukturu i opremu. Hvala kompaniji Mozzart što nas je podržala u tome- kaže Omer Salihbegović, direktor Škole fudbala „City Academy“, Sarajevo. 

Škola fudbala „City Academy“ postoji od decembra prošle godine, a već su uspjeli da okupe oko 105 članova u svim omladinskim selekcijama. Školu pohađaju mahom dječaci, ali rame uz rame sa njima tri puta sedmično vrijedno treniraju i četiri djevojčice.  

U junu su bili na prestižnom međunarodnom „Dalmatiniko“ turniru u Splitu, a sve njihove ekipe igraju Ligu Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo. 

Oglasi

Početkom septembra ova Škola će u Sarajevu organizovati turnir na kojem će nastupiti 110 ekipa, odnosno oko 1.200 djece iz cijele BiH.

Među njima bi mogli da budu i mladi fudbaleri FK Dobrinja koji takođe vrijedno treniraju, a i njima je stigla još jedna donacija kompanije Mozzart. 

-Ovo je već drugi put da nas je kompanija Mozzart usrećila. Ranije su nam pomogli donacijom nekoliko reflektora na stadionu, a sada su naše omladince obradovali novom sportskom opremom. Zaista su pozitivne reakcije i na ovaj gest, djeca i njihovi roditelji su oduševljeni i veoma zadovoljni, kao i mi u rukovodstvu jer imamo takvog partnera u radu kluba- kaže Alen Nogo, predsjednik FK Dobrinja, Sarajevo. 

Ovaj klub postoji od 1972. godine, a trenutno okupljaju oko 120 djece do 14 godina. Cicibani, pjetlići, pretpioniri i pioniri redovno treniraju i idu na takmičenja Omladinske lige Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i na turnire.

Oglasi

Rezultat im nije u prvom planu, ali u svim selekcijama ostvaruju uspjehe. Prošle godine su sa ekipom 2010. godište osvojili 2. mjesto u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo u svojoj grupi.

Cilj im je druženje, bavljenje sportom i napredak u fudbalu, a sa njima radi pet licenciranih trenera.

U narednom periodu im je želja da omasove klub FK Dobrinja, a Školi fudbala „City Academy“ da imaju još veći broj polaznika. Iz kompanije Mozzart im žele da uspiju u tome i ostvare sve sportske snove.  

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Oglasi