Za male šampione: Mozzart donirao opremu Školi fudbala „Derby“

U jednoj od najtrofejnijih škola u BiH trenira 75 dječaka

Za male šampione: Mozzart donirao opremu Školi fudbala „Derby“

Sponzorski tekst

Sarajevska Škola fudbala „Derby“ za sedam godina postojanja ostvarila je velike sportske uspjehe. 

Među najtrofejnijim su školama za mlade fudbalske talente u Kantonu Sarajevo, ali i cijeloj BiH.

Opis nije dostupan.

Trenutno u „Derby“ na treninge dolazi oko 75 dječaka koji se takmiče u svojim kategorijama. Kako bi im treninzi bili što kvalitetniji, a rezultati na turnirima još bolji, kompanija Mozzart donirala im je sportske rekvizite.

„Djeca su oduševljena opremom, a mi profesionalnošću kompanije Mozzart i njihovim društveno odgovornim radom. Rekviziti koje smo dobili će sigurno unaprijediti naš rad sa mladim fudbalerima na treninzima, ali i rezultate na takmičenjima. Hvala Mozzartu“, kaže Edin Dudo, predsjednik Škole fudbala „Derby“, Sarajevo.

Opis nije dostupan.

Oglasi

On dodaje da će im sva oprema koju su dobili biti korisna za razvoj motorike i koordinacije mališana. U ovoj školici fudbala sa omladincima rade dva trenera.

Mališani, uzrasta od četiri do 12 godina, podijeljeni su u selekcije pretpioniri, pjetlići i mlađi cicibani.

Svi oni tri puta sedmično vrijedno treniraju i spremaju se za takmičenja na koja „Derby“ stavlja poseban akcenat. Zato i ne čudi činjenica da su nadaleko poznati po ostvarenim rezultatima.

Opis nije dostupan.

Igraju na brojnim turnirima širom BiH i u inostranstvu, a njihov spisak osvojenih trofeja je podugačak. Nedavno su na prvom Igman kupu u Sarajevu, u konkurenciji sa omladincima Zrinjskog, Čelika i drugim mladim talentima, podigli šampionski trofej u četiri od šest kategorija u kojima su se takmičili.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa A:

Mladi talenata iz školice „Derby“ na ljeto planiraju da zaigraju na međunarodnom Dragan Mance kupu.

Opis nije dostupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti