Mrguda: Želimo nova tri boda, a na neke stvari ne možemo utjecati

Trener TOŠK-a govorio za SportSport.ba

Mrguda: Želimo nova tri boda, a na neke stvari ne možemo utjecati

S. Mlaćo

Odmah nakon pobjede nad Bratstvom (2:0), u NK TOŠK su se okrenuli duelu 27. kola Prve lige FBiH protiv Slavena. Domaćima u nedjelju igraju samo tri boda, te o eventualnom remiju ili porazu niko i ne pomišlja.

Ambicioznog trenera Ajdina Mrgudu raduje atmosfera u timu, te vjeruje da će u Tešnju u nedjelju iza 19 sati slaviti nova važna pobjeda.

"Nama je svaka utakmica meč lopta. Tako je i sada protiv Slavena. Želimo tri boda i želimo ostati u utrci za opstanak u ligi. Atmosfera među igračima je sjajna, nemamo nekih veći povreda, igrači su spremni i idemo na pobjedu", jasan je Mrguda u razgovoru za SportSport.ba.

TOŠK se zaista može pohvaliti velikom podrškom svojih navijača. Armija zaljubljenika u klub 12-ti je igrač svaki meč, a tako će vjeruje Mrguda biti u nedjelju.

"Oni su uvijek naš 12-ti igrač. Nadam se da će se nastaviti taj trend da stadion u Tešnju uvijek ispunjen, a do sada smo pokazali da imamo najveći broj publike u ligi".

Siguno da će u TOŠK-u sa posebnim zanimanjem pratiti subotnji duel između Zvijezde i Iskre iz Bugojna. Vjeruju da će Zvijezda igrati maksimalno te opravdati ulogu favorita.

"Mislim da je Zvijezda kvalitetnija ekipa od Iskre, a da li će na rezultat utjecati neke druge stvari tu onda mi ne možemo utjecati. Znam da ukoliko bude sve pošteno Iskra nema šta da traži u Gradačcu", jasan je Mrguda, koji je na klupu TOŠK-a došao sa mjesta predsjednika kluba.

Top Komentari

Gari Garinča
E moj Mrguda jel ti misliš da drugi klubovi ne znaju da si sa Brkom dogovorio tri boda u 26 kolu. Pa ne sjede u drugim klubovima vanzemaljci i oni prate šta ti radiš. Prije par dana izrazio si želju da premiraš igrače Zvijezde. Vrlo dobro znaju da za tebe igraju Bratstvo, Sloga i Slaven, itd. Ova današnja objava na ovom portalu se doživljava samo kao medijski pritisak na druge klubove da igraju pošteno a da ti nastaviš mešetarit.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi