Najveći krvnik među fudbalerima: Tokom karijere dobio 46 crvenih kartona

Luđeg od Gerardo Bedoyje nema

Najveći krvnik među fudbalerima: Tokom karijere dobio 46 crvenih kartona

Luđeg od Gerardo Bedoyje nema, to je jasno kao dan. Ovaj kolumbijski fudbaler je tokom karijere dobio čak 46 crvenih kartona. 

Bedoya sigurno nije najpoznatije fudbalsko ime koje ste čuli, barem ne zbog fudbalskih kvaliteta. Bio je i on poznat u svoje vrijeme, ali zbog karate poteza na fudbalskim travnjacima.

Najpoznatija glupost koju je uradio datira iz 2012. godine kada je tokom debija za ekipu Santa Fe isključen protiv bivšeg tima Milionariosa jer je Johnnyja Ramireza udario laktom u glavu, a kasnije ga je uspio dotući nogom.

To je bio njegov 41. crveni karton u karijeri, a kasnije ih je dobio još pet. Karijera mu je trajala 20 godina , a okončao ju je 2015. godine. Promijenio je mnogo klubova i to u Južnoj Americi, a za reprezentaciju Kolumbije je odigrao 49 mečeva i postigao je četiri gola.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U video prilogu možete pogledati kako je izgledao njegov start iz 2012. godine:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi