Nakon igrača iz BiH i Brazila za Hrvatsku debituje i Argentinac?

Mateo Bajamich među Vatrenim

Nakon igrača iz BiH i Brazila za Hrvatsku debituje i Argentinac?

M. Šljivak

U reprezentaciji Hrvatske uskoro bi mogao debitovati i jedan Argentinac.


Nakon ogromnog broja Bosanaca i Hercegovaca, nekoliko Brazilaca i nerijetko drugih nacionalnosti, uskoro bi dres Vatrenih mogao obući Argentinac Mateo Bajamić.

Ovu vijest je hrvatskim medijima potvrdio selektor mlade selekcije Hrvatske Igor Bišćan. Istakao je kako se prati razvoj 20-godišnjeg napadača koji je član drugoligaša Central Cordobe.

"Dečko se preziva Bajamić. Dosta je zanimljiv, pratit ćemo ga i dalje. Igra u klubu iz Druge argentinske lige. Igra na mjestu napadača ili krilnog napadača. Jako je ofanzivno orijentisan. Pratimo ga i možda ga u jednom trenutku pozovemo", rekao je Bišćan.

Bajamić je zainteresovan za dres Vatrenih. Njegovo porijeklo je iz Hrvatske, ali on je rođen u Argentinci.

Za njegove usluge navodno je veliki interes iz Evrope i vidjet ćemo kakvu karijeru će ovaj momak napraviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi