UEFA istražuje dvije utakmice iz regiona: Uplaćene ogromne količine novca prilikom klađenja uživo

Odigrane u martu

UEFA istražuje dvije utakmice iz regiona: Uplaćene ogromne količine novca prilikom klađenja uživo

E. Škorić

Evropska nogometna federacija (UEFA) poslala je pismo Nogometnom savezu Srbije zbog sumnje u namještanje na dvije utakmice.

Sumnje UEFA-e temelje se na sumnjivim uplatama u Evropi i Aziji, a Nogometnom savezu Srbije poslali su opsežnu dokumentaciju i navodne dokaze o namještanju.

U obje utakmice uplaćene su ogromne količine novca u klađenju uživo. Radi se o utakmicama koje su odigane u martu ove godine.

Prema Sportklubu, na jednoj od dvije utakmice čak su ogromne uplate bile na ishod konačnog rezultata, što jasno govori da je sve do detalja bilo dogovoreno.

UEFA-ini analitičari koji prate "javne utakmice" također su zabilježili pojedine igrače. Navodno neki od njih već imaju dugačak dosije takvih sumnjivih utakmica, jer su slične stvari radili u nekim svojim bivšim klubovima.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Slučajevi su sada u rukama časnika za integritet Srpskog nogometnog saveza Svetlislava Bate Đurovića. Dalje bi trebao djelovati na dokazima i zajedno s Disciplinskom komisijom trebao bi donijeti konačnu odluku hoće li biti kažnjena klubovi i uključeni igrači ili ne.

Kazne za klubove mogu biti novčane i oduzimanjem bodova, dok za igrače duge suspenzije.

Top Komentari

Lalaland
A nek je neko i kladionice prevario.. i sve dok je kladionica varajte i kako znate
7 0
Undertaker
Nije tesko pogoditi, jedan klub namjesta ligu cijelu a ne jednu utakmicu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije