Napoli bio na rubu poraza, ali je Insigne golom u završnici meča donio bod svojoj ekipi
Sassuolo je u par navrata mogao povećati vodstvo, ali u tome nisu uspjeli i golom Inignea su kažnjeni te su se morali zadovoljiti sa bodom na kraju

Prednost Napolija ispred Milana i Intera se počela topiti

Napoli bio na rubu poraza, ali je Insigne golom u završnici meča donio bod svojoj ekipi

S. Pašalić, foto: EPA

Napoli je u 27. kolu italijanske Serie A stigao na gostovanje kod Sassuola i odigrao 1:1.

Iako su u prvom poluvremenu i jedna i druga ekipa imale nekoliko šansi da dođu do vodstva, to se nije desilo pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Početkom drugog pluvremena Sassuolo stiže do vodstva, a strijelac za 1:0 je bio Dominico Berardi u 53. minuti. Domaći su mogli u par navrata povećati vodstvo, ali u tome nisu uspjeli.

Kazna je stigla u 86. minuti kada se Lorenzo Insigne odlično snašao u šesnaestercu Sassuola i pogodio za 1:1, a na kraju se ispostavilo da je to bio i konačni rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je i dalje na drugom mjestu tabele sa 57 bodova, ali su Milan i Inter novim pobjedama i zahvaljujući kiksu Napolija smanjili zaostatak tako da Milan sada zaostaje za Napolijem šest bodova, a Inter sedam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi