Kladionice zbog Napolija uvele novu okladu u ponude

Sve je već jasno

Kladionice zbog Napolija uvele novu okladu u ponude

E. Škorić

Ni nedavni težak domaći poraz od Milana (0:4) neće spriječiti Napolijevo slavlje, pa je samo pitanje vremena kada će osvaj tim zvanično biti prvak Italije.

Od 1990. godine čeka se naslov u Napolju i čini se da je došao daj trenutak da se na jugu Italije danonoćno slavi najveći uspjeh još od dana kada je dres Napolija nosio legendarni i pokojni Diego Maradona.

Pobjedom nad Lecceom u petak Napoli je došao korak bliže Scudettu. Nakon kompletiranog 29. kola Serije A, Napoli ima čak 16 bodova prednosti nad drugoplasiranom ekipom Lazija. Uzmimo u matematiku da je Juventusu vraćeno 16 bodova (izvjesno je, ali odluka tek treba da se donese sredinom aprila), koji bi tada po trenutnoj tabeli zauzeo drugo mjesto, opet bi to bilo -15.

Kako je do kraja ostalo još samo devet kola, ukupno 27 bodova u igri, jasno je da bi trebalo da se dogodi svjetsko čudo da neko drugi osvoji titulu.

Brojne svjetske kladionice toliko su uvjerene u takav ishod da su već počele sa isplatama dobitaka onima koji su tipovali da će Napoli biti prvak Italije. Taj potez kladionica možda i najbolje oslikava kompletnu situaciju i najbolje govori o dominaciji i kvaliteti ekipe Luciana Spallettija.

Također, zbog toga je u nekoliko stranih kladionica uvedena nova oklada u ponudu, pa tako igrači mogu da tipuju na dan ili kolo u Seriji A u kojem će Napoli i zvanično biti prvak Italije.

Oglasi

To bi trebalo da se dogodi vrlo brzo, možda već u narednih 2-3 kola, a igrači imaju mogućnost da ostave okladu, da pogode datum i da dođu do novih dobitaka.

Napoli prije početka sezone jeste bio među favoritima za Scudetto, ali ne prije aktuelnog prvaka Milana, Juventusa, Intera... no sa nekoliko vrhunskih pojačanja i sa sjajnim Spallettijem na klupi prošetao se do titule, a uz to iskoristio užasna izdanja svojih rivala koji su više vremena bili u lošoj formi i rezultatskoj krizi.

Do kraja prvenstva u Italiji će se najveći fokus staviti na borbu za preostale tri pozicije koje donose plasman u Ligu prvaka. Juve, Inter, Milan, Lazio i Roma - dva od nabrojanih timova neće igrati u elitnom klupskom takmičenju, osim ako osvoje kontinentalna takmičenjima u kojima nastupaju.

Podsjetimo da Milan i Inter uz Napoli igraju četvrtfinale Lige prvaka, dok su Roma i Juventus među kandidatima za osvjanje Evropske lige. Lazio je iz ovog takmičenja ispao od AZ Alkmaara u osmini finala.

Napoli narednu utakmicu igra u srijedu navečer protiv Milana s kojim će se voditi velika borba za polufinale Lige prvaka. Napoli je dobio bitku u ligi, Milan posljednju pobijedivši sa 4:0 na San Paolu, ali mečevi Lige prvaka biće ipak posebna priča i prava poslastica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kvote za ovaj spektakl pronađite na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi