Naučnik iz Španije tvrdi: Da, možemo klonirati Messija koji bi bio na istom nivou kao i pravi
Kako bi izgledala postava Barcelone kada bi se ovo desilo?

Zanimljiva izjava španskog genetičara

Naučnik iz Španije tvrdi: Da, možemo klonirati Messija koji bi bio na istom nivou kao i pravi

S. Pašalić

Arcadi Navarro, španski naučnik, izjavio je kako bi bilo moguće klonirati Lionela Messija koristeći trenutnu tehnologiju i tehniku.

"Da, Messi bi mogao biti kloniran trenutnim tehnikama. Dobili bismo biće vrlo slično Messiju, rezultat bi izgledao kao Messijev blizanac, kao da su rođena dva blizanca, a jednog smo zamrznuli 20 ili 30 godina.", rekao je Navarro koji je stručnjak za genetiku.

Međutim, nema garancije da će Mini-Messi biti jednako dobar kao stvarna verzija - zbog uticaja na okolinu i obrazovanje, kao i iskustva.

Pravi Messi pridružio se Barceloni kao maleni 13-godišnjak iz argentinskog Newell's Old Boysa. Nedostajao mu je hormon rasta i trebao se liječiti četiri godine od 10 do 14 godina.

Zatim je proveo godine na akademiji Barcelone prije nego što je postao jedan od najbljih igrača u historiji nogometa.

"Ova osoba može imati isti potencijal kao i Messi, njegove kvalitete imaju genetsku komponentu i još obrazovniju, ekološku."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi nije ono što je samo zbog svojih gena, nego zbog svega što je proživio, njegovog obrazovanja, boravka u La Masiji, liječenja koje je primio."

"Genetika nam daje potencijal, a zatim da bi ga ostvarili, potreban je naš vlastiti rad.", zaključio je Navarro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi