Finci su trenutno u Rimu, čekaju zeleno svjetlo, navijači ljuti!

Utakmica protiv BiH se igra u subotu

Finci su trenutno u Rimu, čekaju zeleno svjetlo, navijači ljuti!

A. Čaušević

Susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između BiH i Finske igra se u subotu od 15 sati na stadionu Bilino polje. 

Finci su u ponedjeljak šokirali bh. javnost zbog mogućeg zahtjeva da se susret igra na neutralnom terenu nakon što je Visoki predstavnik Christan Schmidt u svom pismu UN-u naveo da u BiH postoji mogućnost ratnog sukoba.

Finska selekcija se trenutno nalazi u Rimu gdje je su dogovorene mini pripreme pred dvije ključne utakmice kvalifikacija na gostovanju kod BiH te protiv Francuske na domaćem terenu.

Kako sada stvari stoje Finci će u Bosnu i Hercegovionu doputovati u četvrtak kako je i planirano. Međutim, navijači popularnih Sova su poprilično ljuti jer vjerovatno neće doputovati u Zenicu.

"Situacija se prati svakodnevno. Posljednji dan kada je moguć dolazak je vjerovatno dva dana uoči utakmice tako da će odluka biti donesena najkasnije do četvrtka", rekao je predsjednik FS Finske, Ari Lahti.

"Sa sadašnjim saznanjima da nema gostujućih navijača, pozivam vas da ne putujete u BiH", kazao je Lahti.

Oglasi

Prema informacijama gostujućim navijačima neće biti dozvoljeno prisustvo na utakmici što je razljutilo Fince koji su već rezervisali letove i noćenja u Zenici.

"Dobio sam SMS da je naš smještaj otkazan. Čekaju se rješenja u oba smjera. Mi smo krenuli, ali čekat ćemo da vidimo šta se dešava", rekla je Jonna Havu koja namjeravala u subotu proslaviti rođendan sa suprugom na stadionu Bilino polje.

Pojedini finski mediji pišu da je Udruženje navijača SMJK finske fudbalske reprezentacije uložilo je žalbu UEFA-i na odluku da ne bude gostujućih navijača.

Prije duže dvije godine također na Bilinom polju tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bilo je prisutno nekoliko stotina navijača Finske, što u subotu neće biti slučaj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sjajnu ponudu za meč BiH - Finska možete pronaći na sajtu MaxBet kladionice! 

Osim toga, MaxBet obavezno zapratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

Gladbach77
Mrs stoko ,,uvijek nesto protiv nas izmisljate,,prvo nedonijanje viza,,sad bi na neutralnom terenu ljudi ,,sad im Navijaci fale,,treba vam 3 usuti i poslati kuci
21 0
user1613424508
Idi te gledat ski skokove i hokej to ste nekad dobri bili a fudbal nije za vas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi