Nedim Kudra iz kopački na trenersku klupu: U prvenstvu ćemo biti prvi ili drugi

FK Klis dobio novog trenera

Nedim Kudra iz kopački na trenersku klupu: U prvenstvu ćemo biti prvi ili drugi

S. Mlaćo
Teme:

FK Klis, prošlosezonski prvak Druge lige Jug, dobio je novog šefa struke. Radi se o dojučerašnjem nogometašu Nedimu Kudri, koji je jedan dio karijere proveo i u sarajevskom Željezničaru.

AdisPadalović je odlučio da napusti poziciju glavnog trenera, a čelnici kluba iz Buturović Polja bili su složni u tome da na njegovo mjesto dođe iskusni Kudra.

"Padalović je kazao da ima obaveza prisutnih i da se i umorio. Čelnici kluba su predložili mene, zovnuli su me i sve se brzo riješilo", priča Kudra za SportSport.ba., te dodaje.

"Sigurno će ovo biti novi izazov za mene. Spremam se već danima za pripreme i treninge, vjerujem da će sve biti dobro. Zamolio sam Bojana Jurića za savjete koji će mi sigurno dobro doći".

Iza Klis je historijska sezona. U Kupu BiH su dogurali čak do četvrtfinala, dok su u prvenstvu osvojili titulu prvaka, ali na kraju nisu izborili plasman u viši rang, zbog neispunjavanja uslova.

"Uspjeh iz Kupa će biti teško ponoviti, ipak smo stigli do četvrtfinala. Za ligu tvrdim da ćemo biti prvi ili drugi jer će nam jedini konkurent opet biti HŠK Posušje".

Kada je igrački kadar u pitanju, u Buturović Polju neće biti mnogo problema.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

"Ono što za sada znam jeste da će Kozić vjerovatno u Igman. Imat ćemo problema sa igračima do 21 godine. Mušinović je proteklih dana boravio na probi u Željezničaru, nije ostao, ali ima još ponuda. Ukoliko ode, sigurno će nam nedostajati nogometaš na toj poziciji. Ako nas napusti, morat ćemo tražiti nogometaša do 21. godine. Moj brat Aid također je povrijeđen i on će nam nedostajati određeni period", dodao je Kudra na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije