Nekada je igrao u Seriji A, a sada dolazi u Premijer ligu?

Milanović resetovao karijeru

Nekada je igrao u Seriji A, a sada dolazi u Premijer ligu?

Zvučalo je gotovo nevjerovatno kada je zimus objavljeno da će Milan Milanović svoju karijeru nastaviti u 1. ligi Republike Srpske.

Fudbaler koji je igrao u Seriji A igrom slučaja došao je u Željezničar Sport Team iz Banjaluke. Dugo vremena je pauzirao, bio mu je potreban klub u kojem će dobiti kontinutet i trenera koji mu vjeruje, a kako se u međuvremenu uspio vratiti na stari nivo, sa dojučerašnjim saigračima se pozdravio i krenuo u potragu za novom sredinom.

Milanovićev prioritet svakako je vratiti se u inostranstvo, međutim nije isključeno ni da ga u narednoj sezoni gledamo u BiH, ali u premijerligaškom rangu.

"Sa Željezničarom sam imao dogovor da tu ostanem do kraja sezone i ispoštovao sam ga. Dobio sam minutažu, kontinuitet, sve ono što mi je trebalo nakon duže pauze, tako da je došlo vrijeme da krenem dalje. Ima nekih opcija, pretežno za inostranstvo, no nije isključeno ni da ostanem u BiH. Interesuje se nekoliko klubova, sve je otvoreno, tako da...", kaže Milanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U prošlosti Milanović je nastupao i za mladu reprezentaciju Srbije. Bio je neko kome je predviđana velika karijera. Kao 'wunderkind' sa samo 17 godina otisnuo se u Rusiju i potpisao za Lokomotiv, odakle je 2011. godine uz obeštećenje od 1,500.000 eura otišao u italijanski Palermo. Ipak, od tada pa do danas Milanoviću spletom okolnosti karijera nije išla uzlaznom putanjom, već naprotiv.

Kroz karijeru u Italiji je, između ostalog, imao priliku da igra i za Pisu u koju ga je doveo legendarni fudbaler Milana Gennardo Gattuso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi