Nevjerovatni iznosi: Koliko će klubovi Premiershipa izgubiti zbog praznih tribina?

Najviše će "stradati" Manchester i Arsenal

Nevjerovatni iznosi: Koliko će klubovi Premiershipa izgubiti zbog praznih tribina?

A. Beganović

Prema posljednjim informacijama navijači se na tribine stadiona u Engleskoj neće vratiti još šest mjeseci što zapravo znači i veliki finansijski gubitak za tamošnje klubove.

Prema studiji The Telegrapha klubovi Premiershipa izgubit će više od milijardu funti ukoliko se cijela sezona odigra bez prisustva publike na stadionima.

Najveći gubitnik biće Manchester United, koji će izgubiti nešto više od 139 miliona funti, a Arsenal će izgubiti 122 miliona funti.

Međutim, The Telegraph piše da će ovaj gubitak mnogo više pogoditi Arsenal nego United s obzirom da je u sezoni 2018/2019 prihod povezan sa posjetom stadiona u danima utakmica iznosio gotovo četvrtinu ukupne zarade londonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gubici Tottenhama iznosit će 106 miliona funti, Liverpoola 104, Chelseaja 82, a Manchester Cityja 72 miliona funti.

Podsjetimo, stadioni u Engleeskoj barem djelomično su se trebali otvoriti za navijače 1. oktobra, no britanski premijer Boris Johnson najavio je da će se zabrane produžiti za čak šest mjeseci.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi