Neymar je sinoć zamijenio Mbappea, ali je izraz njegovog lica privukao pozornost svjetskih medija

Slatko se nasmijao

Neymar je sinoć zamijenio Mbappea, ali je izraz njegovog lica privukao pozornost svjetskih medija

E. Škorić

PSG je u subotu navečer u gostima razbio Nantes s 3:0, a zanimljivo da je ovu utakmicu Neymar počeo sa klupe.

PSG je nastavio svoju dominaciju u Ligi 1 visokom pobjedom kod Nantesa. Mbappe je postigao dva gola, a konačnih 3:0 postavio je Nuno Mendes.

Na iznenađenje mnogih, Neymar je počeo kao rezervista, ali je kasnije ušao u igru. U 63. minuti je Neymar ušao umjesto Mbappea. Kada je trebao da uđe u igru umjesto Francuza, on se nasmijao, što je uočio portal RMC Sport.

"Neymarov osmijeh kada je zamijenio Mbappea", stoji u opisu fotografije koja je objavljena na Twitteru.

Jasno se dalo naslutiti da je Brazilac imao veliko zadovoljstvo što je u igru ušao umjesto Mbappea. Prije nekoliko sedmica dosta se pričalo o sukobu među igračima.

Oglasi

Nakon drugog kola Ligue 1, u kojem je PSG pobijedio Montpellier 5:2, moglo je doći do tučnjave između njih dvojice u svlačionici. Neymara i Mbappea morali su razdvojiti ostali igrači.

Brazilcu se nije svidjelo ponašanje njegovog prijatelja tokom utakmice. Mbappe je držao lekciju Neymaru dok se spremao izvesti udarac s bijele točke. Vjerovatno je želio preuzeti izvođenje penala.

Neymar je također jedan od igrača PSG-a kojima se ne sviđa koliko Mbappe ima moć nakon što je potpisao novi ugovor s klubom. 23-godišnjak će sudjelovati u donošenju mnogih ključnih odluka, poput taktike, sastava pa čak i transfera. Ljeti je navodno čak želio da se uprava kluba riješi Neymara.

Teško je reći je li Neymar zapravo htio igrati na Mbappeovu mjestu ili je jednostavno bio dobro raspoložen.

U prvih pet ligaških utakmica, Neymar je postigao čak sedam golova i upisao šest asistencija, pa je zato pravo iznenađenje da je protiv Nantesa počeo na klupi.

Ipak, treba imati na umu da je zbog Svjetskog prvenstva raspored ove sezone jako zgusnut i da Parižane već sredinom sedmice očekuje meč Lige prvaka protiv Juventusa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kladi se na najveće utakmice u Volcanobet kladionici. Vikend ponuda je nestvarna, a sve parove pronađite OVDJE!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

jesamnisam
da je kvazi novinar gledao utakmicu, znao bi da se Neymar nasalio sa njim i nasmijao se na šalu, a ne da isprovocira Mbappea, ali danas svak moze biti novinar pa nije ni cudo sto se pisu ovakvi tekstovi besmisleni :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi