Messi je mogao spriječiti Neymarovu bruku - Odbio je!
Neymar je želio prepustiti izvođenje penala saigračum, ali Lionel Messi je odbio da preuzme odgovornost (Foto: Screenshot)

Nije želio šutirati

Messi je mogao spriječiti Neymarovu bruku - Odbio je!

M. Šljivak

PSG je jučer u Rijadu savladao izabranu ekipu prvenstva Saudijske Arabije s 5:4, a golova je u ovom meču moglo biti još da je Neymar uspio u finišu prvog poluvremena iskoristiti penal.

Duel Lionela Messija i Cristiana Ronalda privukao je veliku pažnju širom svijeta, a na kraju su gledaoci mogli uživati u zaista fenomenalnoj utakmici koja je donijela čak devet pogodaka.

Moglo ih je biti još da je Neymar u finišu prvog poluvremena iskoristio penal kojeg je sam izborio. Međutim, nije uspio i protivnički golman mu je uhvatio živu loptu, pa se Brazilac poprilično obrukao.

[twitter]https://twitter.com/MercaFoot_/status/1616133853046886406[/twitter]

Bruku je mogao spriječiti Lionel Messi. Kamera na terenu je uhvatila Neymara kako pita Messija želi li on šutirati penal, no Argentinac je to odbio.

Oglasi

Messi je odmahnuo glavom na ponudu brazilske zvijezde. Neymar je namjestio loptu, ali je šutirao katastrofalno i promašio je penal.

Sreća po Neymara što je ovo bio samo prijateljski meč, a bit će interesantno vidjeti hoće li Messi eventualno preuzeti odgovornost za penal u nekoj bitnijoj utakmici, odnosno hoće li ga Neymar ponuditi.

Brazilac ove sezone igra jako dobro. Nastupio je u ukupno 23 utakmice i ima učinak od 15 golova i 13 asistencija.

Cilj PSG-a ove sezone je jasan. To je osvajanje Lige prvaka, a već u februaru ih čeka brutalan izazov i meč osmine finala protiv minhenskog Bayerna.

Najjače evropske lige nastavlju se i narednih dana, a kompletnu ponudu pronađite na sajtu Volcanobet kladionice!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije