Argentinac zabio gol kakav u fudbalu još nije viđen, niko na terenu nije vjerovao šta je uradio

Otamendi hit na društvenim mrežama

Argentinac zabio gol kakav u fudbalu još nije viđen, niko na terenu nije vjerovao šta je uradio

E. Čaušević

Argentinski defanzivac Nicolas Otamendi postao je hit na društvenim mrežama nakon što je Benfica objavila video s jučerašnjeg treninga i pokazala kakvu magiju je izveo ovaj Argentinac.

Otamendi je dobro poznato ime u svijetu fudbala, a od septemnra 2020. godine nastupa u dresu Benfice u koju je stigao za 15 miliona eura nakon što je pet sezona proveo u Manchester Cityju.

Prije dva mjeseca s Argentinom je osvojio Svjetsko prvenstvu u Kataru i nakon toga poručio je da je u karijeri ostvario sve što je sanjao i da mirno može u penziju. Ipak, o penziji ne razmišlja još uvijek i cilj mu je da što više uživa dok je još na teren.

Otamendi s Benficom ima ugovor do kraja ove sezone i još uvijek nije dobio ponudu da produži saradnju, a već neko vrijeme špekuliše se da će se ovaj 35-godišnjak najvjerovatnije vratiti u Argentinu.

Da je mislio ozbiljno oko toga da mu je sada cilj da samo uživa na terenu pokazao je i video kojeg je objavila Benfica i koji je postao hit na društvenim mrežama.

Benfica se sprema za okršaj osmine finala Lige prvaka koji sutra očekuje portugalski klub. Oni će na gostovanje u Belgiju gdje igraju protiv Club Bruggea i prema mnogima favoriti su za prolazak u narednu rundu.

Oglasi

Igrači Benfice odradili su jučer posljednji trening pred put za Belgiju, a glavna tema bio je upravo Otamendi jer niko nije mogao da vjeruje šta je Argentinac izveo.

Naime, Otamendi je zabio nevjerovatan gol petom na treningu i ni sam nije mogao da vjeruje šta je uradio. Ovakve golove na utakmicama ne viđamo i rijetkost je čak da takvu majstoriju vidimo i na treningu što dovoljno govori o kakvom potezu se radi.

Otamendi je od dolaska u Benficu odigrao čak 111 utakmica, a li je zabio tek dva gola u svim takmičenjima. Nikada nije bio baš neki strijelac s obzirom da je štoper, ali ovo pokazuje da je itekako opasan pred golom protivnika.

Utakmica između Club Bruggea i Benfice igra se sutra sa početkom u 21 sat na stadionu Jan Breydel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Već su poznate i kvote za ovu utakmicu koje možete pogledati u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice i to na OVOM LINKU.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti