Olimpija je lider u Sloveniji, ali danas je doživjela blamažu kakvu ne pamti

Svi su u čudu zbog današnjeg rezultata

Olimpija je lider u Sloveniji, ali danas je doživjela blamažu kakvu ne pamti

S. Mlaćo
Odavno veću blamažu nisu doživjeli nogometaši Olimpije iz Ljubljane danas protiv ekipe Bravo.

Odavno veću blamažu nisu doživjeli nogometaši Olimpije iz Ljubljane danas protiv ekipe Bravo.

Bilo je čak 6:1, te goste sada očekuje nezadovoljni navijači koji su kraj meča dočekali u šoku i nevjerici.

Bravo je vodio nakon prvog dijela 2:0, a strijelci su bili Svetlin i Kramarić.

U nastavku potpuni raspad gostiju. Kramarić je povisio na 3:0, a zatim vlastitu mrežu za 3:1 trese Milić. Domaći nisu stali, dodaju gas, te preko Kurtovića povećavaju na 4:1.

Kramarić je po drugi put pogodio za 5:1, a zatim 'tačku na i' stavlja Simon dvadeset minuta prije kraja.

Oglasi

Bh. reprezentativac Almedin Ziljkić dobio je šansu pola sata prije kraja i uklopio se u sivilo svoje ekipe, a na terenu je od prve minute bio Argentinac Doffo koji je stigao iz FK Tuzla City.

Za Olimpiju je ovo bio tek drugi poraz u sezoni, a niko se nije nadao da će sedmoplasirana momčad lige poniziti lidera. Olimpija je u posljednjih pet utakmica upisala tri pobjede i dva poraaz, te ostaje na liderskoj poziciji.

Konec srečanja. Olimpija je na gostovanju pri Bravu, z rezultatom 6-1, doživela drugi poraz v sezoni. Fantje, glave gor! 💚 #podprimozmaje #verjamemvzmaje

Posted by NK Olimpija Ljubljana on Sunday, October 9, 2022

Bravo je sedmoplasirano sa tri boda više u odnosu na Radomlje koje sa klupe vodi bh. trener Nermin Bašić. Radomlje već pet kola ne zna za poraz, a sutra igra važan meč protiv Gorice.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Pobjeda se nameće kao imperativ za izlazak iz rezultatske krize.

I slovenski mediji pišu o nevjerovatnom meču i porazu lidera. Navodi se da je rezultat “šok šokova“,  te da je ishod utakmice apsolutno “lud“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti