Nova oprema iz Mozzarta za NK Novi Šeher

Klubu iz Maglaja stigli dresovi

Nova oprema iz Mozzarta za NK Novi Šeher

Sponzorski tekst

Nogometni klub Novi Šeher u Maglaju osnovan je prije 58 godina, a nakon krize koju su uspješno prevazišli, ponovo se takmiče i to sa tri selekcije. Njihov prvi tim trenutno igra u Kantonalnoj ligi Zeničko- dobojskog kantona, a želja im je da od iduće sezone zaigraju u Drugoj ligi Federacije BIH. 

To bi moglo da im se ostvari u novoj opremi koju im je, u znak podrške, poslala kompanija Mozzart.

Opis nije dostupan.

-Pozitivno sam iznenađen, nismo se nadali da ćemo dobiti novu opremu. Svi su oduševljeni, ovo je veoma značajno za naš klub. Veoma smo srećni, zadovoljni i zahvalni kompaniji Mozzart na ovoj donaciji-kaže Emrah Đuhera, predsjednik NK Novi Šeher, Maglaj.

Opis nije dostupan.

Klub ima oko 60 članova u selekcijama seniori, pioniri, pretpioniri. Od tog broja, čak je 40 omladinaca koji pohađaju Školu nogometa u Novom Šeheru. Takmiče se na turnirima, a uskoro im počinje Zimska liga. Takođe, igraju i Kvalitetnu ligu ZDK gdje su pioniri šesti, a pretpioniri 11. na tabeli.

Opis nije dostupan.

Za to vrijeme, prvotimci, koji su trenutno deveti na tabeli, bore se za što bolji plasman. Naime, klub je ranije bio pred gašenjem, a nova uprava čini sve da opstanu, te kvalitet igre podignu na viši nivo. S tim ciljem, istovremeno rade na infrastrukturi, te igračkom kadru kako bi što spremniji ušli u iduću sezonu. Ako im to pođe za rukom, u novoj opremi iz Mozzarta plasiraće se u Drugu ligu Federacije BiH.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Opis nije dostupan.

Generalni sponzor kluba je Općina Maglaj, a podršku im pružaju i Vlada ZDK, te nekoliko prijatelja kluba. Od sada je među njima i kompanija Mozzart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.