Novi odličan posao "čovjeka iz sjene": Nakon 25 godina su u eliti i odmah su zasjeli na tron!

Bilježe sjajan start

Novi odličan posao "čovjeka iz sjene": Nakon 25 godina su u eliti i odmah su zasjeli na tron!

A. Čaušević

Svaka fudbalska sezona sa sobom donese neko iznenađenje, pojavi se klub koji uspije koliko-toliko pomrsiti račune najvećim i biti pravo osvježenje za prvenstvo. 

U Bosni i Hercegovini za sada je to Tuzly City, dok je u Portugalu ekipa Famalicaoa koja je je prošle sezone izborila promociju u Primeira ligu.

Nakon šest kola Famalicao je vodeći tim portugalskog prventva ispred nedodirljivih Benfice i Porta, a u ponedjeljak je na gostovanju pobijeđen Sporting s 1:2.

Ovaj klub učesnik najjačeg ranga nije bio od 1994. godine, a preokret u ovom klubu je počeo 2018. godine kada je izraelski milijarder Idan Ofer odlučio da investira u tim koji je jedva izborio opstanak u Segundi.

Dolazi iz grada sa 140.000 stanovnika te igra na stadionu Estadios Municipais kapaciteta 5.000 sjedećih mjesta.

Naravno, iza svega stoji Jorge Mendes. Ofer daje novac, a utjecajni menadžer završava posao. Mendes je već godinama iza sjene radi u Valenciji i Wolverhamptonu, a sada je posao odučiti prošiti i na zemlju rođenja.

Za trenera je postavljen Joao Pedro Sousa, bivši pomoćnik menadžera Evertona Marca Silve, dok na terenu glavnu riječ ima Fabio Martins sa četiri gola na šest utakmica.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Želimo se potvrditi svake godine, dug je put pred nama. Ne žuri nam se", rekao je predsjednik kluba Miguel Ribeiro. 

U ekipi igra nekoliko posuđenih igrača iz Valencije, Porta, Wolverhamptona, Atletico Madrida. Ne treba pogađati ko je najzaslužniji za to...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi