NS/FS BiH šesti put organizuje "Festival ženskog fudbala"

Manifestacije u Banjaluci, Mostaru i Zenici

NS/FS BiH šesti put organizuje "Festival ženskog fudbala"

D. Rakanović

 Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (NS/FS BiH) ove godine će šesti put organizovati ''Festival ženskog fudbala''.

Festival će biti održan u tri bosanskohercegovačka grada, a cilj manifestacije je da se što više djevojaka uključi u ženski fudbal, saopšteno je iz Saveza.

Banja Luka će 27. juna biti domaćin prve manifestacije koja će biti održana na ''Gradskom stadionu'', a učestvovat će ekipe Banja Luka, Rudar 2014 Kamengrad Sanski Most, Mladost Novi Grad, Željezničar 2011 Bosanska Krupa, Čelik Doboj, Modriča, Gradina Srebrenik, Lokomotiva Brčko, Centar Red Star Brčko i Posavina Domaljevac.

Stadion ''Vrapčići'' u Mostaru će 29. juna ugostiti ekipe Čapljina, Brotnjo, Emina Mostar, Sloga Ljubuški, Široki Brijeg, Jablanica, Troglav Livno, Mladost Rogatica, Glasinac Sokolac, Mostar i Leotar.

Završna manifestacija će biti održana 30. juna u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, gdje će učestvovati Čelik Zenica, Visočica Visoko, Mladost Nević Polje, Iskra Bugojno, Drina Zvornik, Radnik Bumerang, Sloboda Tuzla, Fortuna Živinice, Proleter Teslić, Sloga Petrovo.

Očekuje se da na tim manifestacijama fudbalsko umijeće pokaže oko 300 djevojčica do 13 godina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi