Obavljena prozivka u Srebreniku: "Vjerovatno svi znaju zašto nismo postali novi prvoligaš"

Žele povratak u Prvu ligu FBiH

Obavljena prozivka u Srebreniku: "Vjerovatno svi znaju zašto nismo postali novi prvoligaš"

E. Škorić

Gradina iz Srebrenika počela je s pripremama za novu sezonu.

Srebreničani su igrom slučaja završili na drugo mjestu prošlu sezonu u trenutku pandemije koronavirusa, pa su ostali uskraćeni za borbu do posljednjeg minuta za Prvu ligu FBiH, ali ambicije pred novu sezonu su jasne.

"Vjerovatno kompletna bh. javnost je upoznata zbog čega Gradina nije postala novi prvoligaš. Sticajem okolnosti bili smo drugi kada se sezona završila. Ove godine nismo uspjeli da uđemo. Ja se vraćam u svoj klub i svoj grad nakon epizode u FK Tuzla City", rekao je novi - stari trener Gradine Samir Adanalić, dodavši:

"Na meni je da tokom ovih dana formiram igrački kadar. Plan priprema je napravljen, imat ćemo i šest kontrolnih utakmica i da do početka prvenstva imamo dobru ekipu".

Pod njegovim vodstvom Gradina je u prošlosti napravila najveći uspjeh, no Adanalić ne gleda nazad već samo naprijed.

"Ovo je već jedan novi izazov. Zahvalio bih se trenerima koji su vodili ekipu prošle sezone".

Slijedi duel sa ekipom Tuzle Cityja, koja ima izvrsnu saradnju s Gradinom i srebrenički trećeligaš smatra se filijalom Tuzlaka.

"Mi smo jedan dio Tuzle Cityja i imamo običaj da na početku priprema odigramo tu jednu prijateljsku utakmicu protiv njih".

Na prozivci Gradine danas su se pojavili: Andrić, Delić, Ramić, Muminović, Hodžić, Likić, Mitrović, Bešić, Ordagić, Musić M., Islamović, Mustafić, Hasanbegović, Musić H., Kenović, Šerifović Z., Ahmetašević, Hadžić, Bajrektarević, Kadrić, Buldić, Dugalić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Iz opravdanih razloga trening je propustio Todorović dok su Šabić i Omerović priključeni pripremama FK Tuzla City. Saradnja nije postignuta sa Halilagićem i Bektićem koji u narednoj sezoni neće nositi dres Gradine.

Od novih imena pojavili su se Eldin Mustafić, Husein Musić, Eldin Kadrić i Amar Buldić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi