Održan press povodom turnira "Igraj fudbal, živi život"

Turnir održan u Sarajevu

Održan press povodom turnira "Igraj fudbal, živi život"

Sponzorski tekst

Danas je u prostorijama Udruženja za podsticaj kulture i sporta (UPKIS)- Profesional iz Sarajeva održana press konferencija povodom održanog 5. Međunarodnog fudbalskog turnira U-17 Sarajevo „Igraj fudbal živi život“ koji se igrao na Stadionima Grbavica i Otoka.

Na turniru su igrali najbolji klubovi iz regiona a pobjednik turnira je ekipa FK Sarajevo,bordo dječaci su bili bolji od vršnjaka iz Beograda FK Crvena Zvezda rezultatom 4-3. Treće mjesto na turniru je osvojila ekipa HNK.Rijeka koja je bila bolja od FK Željezničara sa 2-0.

Na našem turniru su svih ovih godina igrali velikani sa prostora bivše Jugoslavije i odlični mladi fudbaleri od kojih su neki već poznati evropski fudbaleri koji igraju zapaženu ulogu u svojim klubovima.

Ispred udruženja navode da im je velika čast kao organizatoru biti domaćin uspješnim fudbalskim klubovima iz regiona i evrope što navedeni turnir izdvaja po svom kvalitetu a putem kojeg promovišu sport,zdrav naćin života i grad Sarajevo kao sportski i kulturni centar u regionu i evropi.

Turnir je već postao prepoznatljiv koncept u fudbalskim krugovima regiona i Evrope,svake godine nastojimo da podignemo kvalitet organizacije na veći nivo što klubovi cijene i rado se odazovu našem pozivu.

Pripreme za naredni 6.Međunarodni fudbalski turnir U-17 su već u toku i u kontaktu smo sa vrhunskim evropskim klubovima koji imaju želju doći na naš cijenjeni turnir za šta nam je naravno potrebna veća finansijska podrška i nadamo se da ćemo uspjeti na turnir dovesti neke od velikana evropskog fudbala.

Ispred organizacije se želimo zahvaliti našem generalnom sponzoru Gazprom Benzinskim Stanicama u BiH, zatim BH Telecomu, Federalnom Ministarstvu Kulture i Sporta, Kantonalnom Ministarstvu Kulture i Sporta, Gradu Sarajevu, Općinama Novo Sarajevo i Novi Grad. Medijskim pokroviteljima Antena Sport TV, Radio Antena Sarajevo, Metromedia, SportSport.ba, Klix.ba, Sport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi