Održani seminari za sudije i kontrolore Premijer lige BiH

Odradili test iz poznavanja Pravila igre

Održani seminari za sudije i kontrolore Premijer lige BiH

S. Mlaćo

Seminari za sudije i posmatrače suđenja BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine održani su proteklog vikenda u hotelu „Hills“ na Ilidži.

Sudije i asistenti sudija su u subotu odradili test iz poznavanja Pravila igre, a u nedjelju fitness test.

Tokom seminara su arbitri su imali priliku da pogledaju video prezentacije na kojim su prikazani: timski rad sudija, ofsajd situacije, šta se podrazumijeva kao izgledna prilika za postizanje pogotka, kao i obećavajući napad, igranje rukom, te odluke u kaznenom prostoru.

Analizirano je i suđenje u jesenjem dijelu prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posmatračima su pored analize rada u prethodnoj polusezoni, održana predavanja o sljedećim temama: „Analiza situacija sa utakmica, i uticaj na ocjenu“, „Igranje rukom“ i „Odluke u kaznenom prostoru“.

Kontrolori su takođe odradili test iz poznavanja Pravila nogometne/fudbalske igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi