Selektoru Ukrajine se nije svidjelo jedno pitanje na press konferenciji: "Nemam komentar na to"

Nije htio o njemu da priča

Selektoru Ukrajine se nije svidjelo jedno pitanje na press konferenciji: "Nemam komentar na to"

E. Čaušević

Ukrajinski selektor Oleksandr Petrakov održao je press konferenciju pred sutrašnju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine.

Petrakov je pred sutrašnju utakmicu poručio da će sa svojim timom danas dodatno analizirati igru bh. selekcije kako bi se maksimalno spremili za sutrašnju utakmicu.

Ukrajinci nemaju pravo ni na remi sutra jer do kraja kvalifikacija imaju još samo dvomeč sa Zmajevima i potrebne su im dvije pobjede kako bi se našli u baražu za Mundijal.

S druge strane naš tim ima do kraja još tri utakmice, te su i nama također potrebne dvije pobjede ukoliko želimo da završimo na drugoj poziciji.

Petrakov je izjavio da njegovoj ekipi ne treba posebna motivacija za duel protiv BiH jer im je dovoljna sama činjenica da im čak ni remi ne odgovara sutra i da im je potrebna samo pobjeda.

"Ne treba im motivacija. Znaju da nam samo pobjeda odgovara i da čak ne smijemo ni da remiziramo. Nema tu puno šta da se kaže jer nam je jasno u kakvoj smo situaciji", rekao je Petrakov.

Oglasi

Nakon toga jedan od ukrajinskih novinara odlučio ga je pitati šta se dešava s Ruslanom Malinovskim koji nije dobio poziv nakon što je prošlog mjeseca imao sukob sa selektorom.

Malinovsky je tražio da ga selektor ranije pusti da se vrati u Bergamo, te je bio ljut što nije bio starter protiv Kazahstana nakon čega je došlo do verbalnog sukoba. Igrač Atalante nije dobio poziv za mečeve protiv Finske i BiH, ali je poručio da je na raspolaganju selektoru.

Jedan od novinara pitao je Petrakova da li se čuo s Malinovskim i da li je igrač Atalante jasno dao do znanja da želi igrati za reprezentaciju. Selektoru Ukrajine se nije baš svidjelo to pitanje i samo kratko je poručio: "Nemam komentar na to".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjećamo, utakmica između Ukrajine i BiH igra se u utorak od 20:45 sati. Također, već su poznate i kvote za ovaj meč, a možete ih pogledati u ponudi kladionice MaxBet i to OVDJE.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

Tshabalala
Uz malo srece gubite sutra ,ukrainke glupe..
2 0
Ne smijemo dozvoliti ponizenje da nas Ukrajinci pobijede oba puta, mora proraditi ponos i inat Bosne i Hercegovine, nama takodje odgovara i remi protiv Ukrajine u oba mecha i naravno da pobijedimo Finsku, onda bi smo bili drugi isped Ukrajine sa jednim bodom prednosti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi