On je izuzetak u svijetu fudbala: Profesionalac je devet godina i nijedan meč nije odigrao do kraja
Foto - Twitter

Mason Bennett je itekako zanimljiv slučaj

On je izuzetak u svijetu fudbala: Profesionalac je devet godina i nijedan meč nije odigrao do kraja

M. Šljivak

Engleski fudbaler Mason Bennett profesionalac je više od devet godina.

Ovaj 24-godišnjak je debi za klub upisao sa 15 godina i 99 dana. Bilo je te u oktobru 2011. godine i najmlađi je debitan u historiji kluba, da bi u januaru 2013. godine postao najmlađi strijelac ikad i imao je 16 godina i 174 dana.

To mu je bio jedan od devet golova u karijeri, no ono po čemu je on poznat je to da u 115 profesionalnih utakmica nikada meč nije odigrao do samog kraja.

Iako je često bio i na posudbama, gdje je imao veću minutažu nego u Derbyju, uvijek je bio mijenjan prije kraja ili je šansu za igru dobijao sa klupe.

Najbliži tome da odigra prvu kompletnu utakmicu bio je u dresu Burtona protiv Walsalla. Tada je odigrao 90 minuta, ali nije završio utakmicu jer je zamijenjen u prvoj minuti nadoknade.

Ipak, sve će moći da nadoknadi u novoj sezoni. Milwall ga je odlučio kupiti i nema dileme da bi konačno mogao odigrati kompletan meč jer ovaj klub u njega ima povjerenje.

Nevjerovatno je da to nije već uspio u 115 odigranih mečeva, ali još je dosta utakmica pred njim jer ima samo 24 godine.

Top Komentari

ferroviere
Izgleda kao da 35 ima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi