Oporavio se od povrede, a onda prekršio korona pravilo

Fudbaler Borussije "neoprezan"

Oporavio se od povrede, a onda prekršio korona pravilo

H. Zilić

Švicarski napadač Breel Embolo, nema sreće ove sezone.

Nakon uspješne operacije ruke, prvotimac Borussije Monchegladbach se vratio u trenažni proces. Embolo je bio planiran i za startnu postavu u duelu protiv Werdera, koji Gladbach igra večeras u okviru vandrednog 17. kola Bundeslige, međutim prekršio je pravilo o korona testu prije meča.

"Moramo biti oprezni kada je u pitanju korona. Poštovati pravilnike tokom sezone. Embolo je prekršio jedno do pravila i neće biti u konkurenciji za duel protiv Werdera", naveli su iz redova Borussije.

Embolo će sutra obaviti novo testiranje na koronavirus, koje će važiti za duel 18. kola u kojem Borussija u petak dočekuje imenjaka iz Dortmunda u derbiju pomenute runde takmičenja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga u dosadšanjem toku sezone nije zabilježila probleme u vezi sa korona protokolom. Klubovi su maksimalno disciplinovani, oprezni, što znači da će se ova teška sezona za sve privesti kraju na što bolji način.

Top Komentari

Vrana
Otac sigurno ozenio svicarku zbog papira i on tako postao! Puno se to desava u svici :)
0 1
Vrana
Vidi se da je pravi svicarac
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi