Osim: Lakše je igrati sa Sarajevom nego sa Krupom

Plavi žele nova tri boda

Osim: Lakše je igrati sa Sarajevom nego sa Krupom

S. Mlaćo

Nakon pobjede u Širokom Brijegu, nogometaši Željezničara sutra će ugostiti Krupu.

Plavi žele nova tri boda, a i u ovom meču će biti lišeni podrške svojih navijača koji još uvijek ne mogu na stadione.

Amar Osim se prvo dotakao susreti sa Mladosti Doboj Kakanj (0:1) sa jasnom nadom da se takav meč njegovom timu neće ponoviti.

"Nije to bilo podcjenjivanje. Protivnik je u tom meču bio super motiviran, imao plan igre kojeg se pridržavao, a generalno nije to da izgubiš od slabijeg i kaže podcijenio si ga. Ta utakmica može nam pomoći ako budemo pametni. Krupa je bolja od tadašnje Mladosti", kazao je Osim, te dodao.

"Krupa će igrati bez pritiska, a ako igdje imaju mogućnost da igraju bez opterećenja i bez obaveza da naprave rezultat to je ovdje protiv nas. Imaju i igrače koji su u stanju da naprave neke stvari koje mogu biti opasne protiv nas".

Plavi jasno žele tri boda.

"Svjesni su igrači da imamo tešku utakmicu i da nam može pomoći ova utakmica, jer onda ulazimo u seriju jakih utakmica. Lakše je igrati sa Sarajevo nego sa Krupom, jer ovdje moraš pobijediti. Poslije nas čeka zaostala utakmica sa Zrinjskim, pa i Tuzla City. Lako je tu motivirati igrače, a ove utakmice moraš malo više fokus prebaciti na pristup i pokušavanju da dadneš sve od sebe", dodao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč na Grbavici igra se sutra od 20 sati.

Željezničar će u okviru 8. kola M:TEL Premijer lige BiH dočekati Krupu, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim. 🔵⚪

Posted by FK Željezničar on Friday, September 18, 2020
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Nemoj ih Brko, odvezat će mi se pupak. Hehehehe
13 6
Denchi
"a generalno nije to da izgubiš od slabijeg i kaže podcijenio si ga." Znaci sa Mladosti ste tu negdje po kvaliteti? Slazem se! Eh da vas neko kupi pa da dovedete finih igraca pa da vam rezultati ne zavise od motivacije!? I to je lijepo, samo kad bi znali kakav je to sjajan osjecaj...
8 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi