Ovako je počeo jedan od najvećih ikad: Messi je tog dana imao samo 12 godina...

Početak velike karijere

Ovako je počeo jedan od najvećih ikad: Messi je tog dana imao samo 12 godina...

U posljednjih nekoliko godina, procvatom interneta, mnogi mogu doći u centar pažnje.

Tako nerijetko viđamo kako brojni očeki ili agenti pokušavaju od svog djeteta ili igrača napraviti svjetsko čudo, ali rijetko kome to pođe za rukom.

Ruku na srce, ponekad i iskoči neki klinac od 10 ili 12 godina koji svojim umijećem u školi fudbala zadivi mnoge, ali nerijetko mu se tu gubi svaki trag.

Ipak, u moru takvih snimaka ovih dana se pojavio jedan vrijedan pažnje. To je snimak iz vremena kada je jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Messi imao samo 12 godina i igrao za argentinski Newell's Old Boys.

Messi je tada pokazao talenat kakav se vjerovatno ni u toj kategoriji više nikada neće vidjeti. Igrao je gotovo istim stilom kao danas, samo što su rivali bili neuporedivo lakši.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gledati njegove majstorije od prije 20 godina je zaista veliki užitak i ovaj snimak je vrlo skup... U tom meču njegov tim je slavio sa 3:2, a na snimku se vidi nekoliko Messijevih poteza koji su gotovo identički dao danas.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Ovaj malac s brojem 10 na suprotnoj strani, me isto na njeg podsjeća. Tačno da nije pisao rezultat, ne bi znao koji je pravi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi