Paolo Maldini imenovao trojicu najboljih igrača koje je vidio u karijeri, samo jedan i danas igra

Legenda birala

Paolo Maldini imenovao trojicu najboljih igrača koje je vidio u karijeri, samo jedan i danas igra

E. Škorić

Legenda Milana i reprezentacije Italije, veliki Paolo Maldini, odabrao je trojicu najboljih igrača koje je vidio tokom svoje jako uspješne karijere.

Maldini je kao igrač dijelio svlačionicu sa velikanima svjetskog nogometa, neke je posmatrao ka zaljubljeni dječak u Milanove boje u kojem je proveo kompletnu karijeru i za koji danas radi ogroman posao u ulozi sportskog direktora.

Imao je također Maldini mnoge jake protivnike igrajući s Milanom najveće mečeve. Sada je otvoreno priznao da su Messi, Maradona i Ronaldo trojica najboljih koje je vidio u karijeri.

Samo jedan od njih je još uvijek aktivan - Messi, koji je u klupskoj karijeri do sada odigrao 824 utakmice i postigao 690 golova uz 326 asistencija.

Druga dva igrača koje je nazvao najboljima su Argentinac Diego Maradona i Brazilac Ronaldo. Prvi je preminuo 25. novembra 2020. godine. U klupskoj karijeri bilanca mu je: 343 utakmice, 159 golova i 79 asistencija. U reprezentaciji Argentine nastupio je 90 puta i postigao 34 gola.

Ronaldo ima još impresivniji učinak u timovima. Za Brazil je odigrao 99 utakmica, postigao 62 gola i imao 17 asistencija. Sjajan mu je i klupski rekord: 452 utakmice, 295 golova i 75 asistencija.

Oglasi

Što se Maldinija tiče, on je kao senior za Rossonere igrao čak 24 godine, a ukupno je upisao 647 nastupa i postigao 29 golova. Sedam puta je bio prvak Italije i pet puta je osvajao Ligu prvaka. Broj 3 koji je nosio je umirovljen.

Maldini je 2019. godine postao tehnički direktor Milana. U junu ove godine slavio je najveći uspjeh posljednjih godina - osvajanje italijanskog prvenstva. Kao igrač je bio predan svom klubu i perfektan na zelenom terenu, a jednako dobar posao radi i sada kada je dres zamijenio odijelom.

Njegov Milan konačno se vratio na staze stare slave, igra Ligu prvaka već dvije godine u nizu, a pokušaće da odbrani Scudetto u aktuelnoj sezoni u kojoj se tim nalazi na četvrtom mjestu sa 17 bodova.

U srijedu Milan će imati jako težak meč jer gostuje Chelseaju na Stamford Bridgeu u 3. kolu Lige prvaka. U prva dva kola klub je osvojio četiri boda, pošto je pobijedio Dinamo na Maksimiru i osvojio bod u gostima kod Salzburga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kvote za ovaj meč, ali i sve mečeve Lige prvaka i drugih velikih i malih takmičenja možete naći na sajtu Volcanobet kladionice! 

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi