Oduševio je sinoć sve, a u Bayernovi skauti su ga još zimus nazvali novim Edinom Džekom

Pepi dao dva gola za SAD

Oduševio je sinoć sve, a u Bayernovi skauti su ga još zimus nazvali novim Edinom Džekom

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država slavila je sinoć s 2:0 protiv Jamajke.

Amerikanci su u Austinu na Q2 stadionu došli do nove pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Prvih 45 minuta mreže su mirovale, no s dva gola u nastavku domaća selekcija ipak stiže do pobjede i sa osam bodova je na vrhu kvalifikacija u Sjevernoj i Centralnoj Americi, dok je Jamajka zakovana za dno sa samo jednim bodom.

Nogomet u Sjedinjenim Državama u ekspanziji je posljednjih godina i ovaj nacionalni tim ima sve veći broj talentovanih igrača,a jedan od njih je 18-godišnji Ricardo Pepi.

Nedavno je napunio 18 godina, a sinoć je postigao oba gola u pobjedi SAD-a. On je igrač Dallasa i na 27 mečeva postigao je 13 golova.

MAXBET kladionica nudi mogućnost klađenja za brojne mečeve, a pogledjate bogatu ponudu za duel Paname i Sjedinjenih Država. 

Oglasi

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Bayernovi skauti, koji su u SAD-u pronašli i Alphonsa Daviesa, oduševljeni su Pepijem, te su ga okarakterisali kao "novi Edin Džeko".

Zbog svoje građe, ali i svojih igračkih manira zaista podsjeća na bh. reprezentativca, s tim da za neke ipak više igrom sliči Erlingu Haalandu.

Bayern ima najboljeg centarfora na svijetu, ali Robertu Lewandowskom su 33 godine i u njemačkom prvaku polako razmišljaju o njegovom nasljedniku. Skauti su označili mladog Pepija...

Prema engleskim novinama The Athletic Bayern je našao tradicionalnog centarfora ili klasični broj devet u Americi koji bi se idealno uklopio u minhenski sustav. On je već boravio u januaru u Minhenu na treningu i već tada su svi bili oduševljeni, pa je za očekivati transfer u skorije vrijeme.

Minhenski klub je zapravo želio zadržati američkog talenta da igra u drugoj ekipi na početku, ali Dallas je stavio veto i zatražio igrača nazad. Igrač ima ugovor s Dallasom do ljeta 2026. godine, ali transfer u velikana poput Bayerna je samo pitanje dana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“To je bilo jedno od najboljih iskustava u mom životu. To su trenuci koji će vam zauvijek ostati u sjećanju. Ovo su iskustva učenja koja vam daju mnogo informacija o stilu igre u Evropi ”, prisjetio se on svog probnog treninga u Njemačkoj.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Uletio klizeci dao gol i sad je vec Dzeko?!???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije