Pet golova Panića u pobjedi Chamberyja

EHF kup

Pet golova Panića u pobjedi Chamberyja

Dž. Mrakić

Francuski Chambery i španska Anaitasuna odigrali su prvi međusobni susret u okviru grupne faze EHF kupa. 

Gosti iz Francuske opravdali su ulogu favorita u ovom susretu i na kraju su pobjedom 28:22 zadržali prvo mjesto na tabeli u grupi „D“.

U redovima poražene ekipe najbolji strijelac bio je Agel Perez de Inestrosa sa pet golova, dok je s druge strane najbolji strijelac Chamberyja bio Timothey N'guessan sa šest golova.

Desni bek naše reprezentacije Marko Panić u pobjedi svoje ekipe pružio je odličnu partiju i susret je okončao sa pet postignutih golova.

Inače, pored Panića, u redovima Chamberyja igrao je i bivši reprezentativac naše zemlje Edin Bašić, međutim on se nije upisivao u listu strijelaca. 

Prvoplasirani Chambery i trećeplasirana Anaitasuna svoj naredni, drugi, susret odigrat će za sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi