Petev izdiktirao imena trojice najboljih Ukrajinaca, novinarka ga ispravila: "Pa taj nije ni pozvan"

Malinovsky nije među igračima Ukrajine

Petev izdiktirao imena trojice najboljih Ukrajinaca, novinarka ga ispravila: "Pa taj nije ni pozvan"

E. Škorić

U Lvivu je večeras održana press konferencija na kojoj su ispred bh. reprezentacije govorili selektor Ivajlo Petev i kapiten Edin Džeko.

Petev izdiktirao po njemu tri najopasnija Ukrajinca, novinarka ga ispravila: "Pa taj nije ni pozvan"

I Petev i Džeko vjeruju da itekako imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu sutra navečer iako je jasno da se radi o izuzetno teškoj utakmici koja bi u konačnici mogla da odluči ko će u baraž. Mada, matematika je, barem kada smo mi u pitanju, jasna. Dvije pobjede u naredne tri utakmice i drugi smo.

"Imamo veći broj igrača, širinu u sastavu, ali meni je bitno da sutra izađemo na teren i da izgledamo kao ekipa, da odigramo dobru utakmicu i naravno da ćemo pokušati da osvojimo tri boda", rekao je selektor BiH.

Na kraju presice Peteva je ukrajinska novinarka upitala o igračima Ukrajine, pa je selektor nabrojao trojicu po njemu najopasnijih ili najboljih igrača.

"Malinovsky, Yarmolenko i Yaremchuk", redom je diktirao Petev, ali mu je novinarka u čudu dobacila da Malinovsyk, inače igrač Atalante, nije među igračima.

Oglasi

"Ja sam samo rekao koja tri ukrajinska igrača su po meni trenutno najbolja", uz blagi osmijeh je dodao Petev.

Malinovsky je bio standardan član reprezentacije Ukrajine, ali prošlog mjeseca je imao verbalni sukob sa selektorom zbog čega nije dobio poziv za mečeve protiv Finske i BiH.

"Stvorila se pogrešna slika o tome što se desilo. Prošlog mjeseca nisam bio saglasan s jednom odlukom selektora i to je to. Uvijek sam spreman da igram za reprezentaciju, ali ne znam kada će se to ponovo desiti. Odluka je na selektoru, a ne na meni", rekao je Malinovsky u jednom intervjuu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukrajina je očekivano favorit, no ne pretjeran. MaxBet kladionica nudi vam sjajne kvote i bogatu ponudu.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Novinari su svuda isti. Bagra željna senzacije i petparačkih naslova. Boli njih klinac za istinu, samo je bitno poturiti naku glupost kao vijest. Jedino zanimanje, uz čobansko, za koje ti škola ne treba.
21 3
user1604395621
I dobro joj je odgovorio.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi