Počeli razgovori o rekonstrukciji Bilinog polja i proširenju Trening centra

Održan sastanak u Zenici

Počeli razgovori o rekonstrukciji Bilinog polja i proširenju Trening centra

Predstavnici krovne kuće bh. nogometa danas su u Zenici održali sastanak gradonačelnikom ovog grada Fuadom Kasumovićem.

Ispred N/FSBiH sastanku su nazočili generalni sekretar Jasmin Baković, ekspert za infrastrukturu Nihad Hodžić i direktor Trening centra Alija Porča, a razgovor se, između ostalog, odnosio na stadion Bilino polje i Trening centar.

"Silom prilika, zbog suspenzije Bilinog polja, posljednju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji A reprezentacija BiH je protiv Belgije igrala na Grbavici. UEFA podiže standarde i kriterije ali i daje novac kojeg želi uložiti na pravi način. Stručni tim UEFA za infastrukturu će 16. aprila posjetiti BiH i obići će i Bilino polje", rekao je Baković.

Stadion Bilino polje ispunjava osnovne uslove strogih kriterija UEFA-e i delegacija NS/FS BiH dobila je uvjeravanja gradonačelnika Kasumovića da će stručni tim UEFA prilikom posjete Zenici imati priliku vidjeti prezentaciju projekta rekonstruisanog Bilinog polja. Prema ranijim sugestijama UEFA i NS/FS BiH, stadion Bilino polje trebao bi povećati svoje kapacitete za minimalno 5.000 sjedećih mjesta. Taj bi se plan ostvario rekonstrukcijom južne i sjeverne tribine, kao i nadogradnjom istočne tribine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Grad Zenica spreman je N/FSBiH predložiti da Bilino polje bude nacionalni stadion, kako bi se iskoristili svi fondovi međunarodnih asocijacija i stadion doveo u optimalno stanje. Spremni smo djelimično i sufinansirati rekonstrukciju stadiona, sve kako bi se utakmice reprezentacije BiH i u buduće igrale u našem gradu. Svim svojim kapacitetima smo na raspolaganju NS/FS BiH, UEFA i FIFA i mislim da Bilino polje i Zenica, zbog svog položaja, izgrađenog Trening centra ali i tradicije, trebaju biti među prvim opcijama za buduće projekte", rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Obzirom na iskazani interes NS/FS BiH za proširenjem kapaciteta Trening centra NS/FS BiH na Crkvičkom brdu, koje bi se ogledalo u izgradnji još jednog nogometnog terena i novih smještajnih kapaciteta, Grad Zenica i u ovom projektu spreman je biti maksimalno kooperativan. U tom smislu svakako da će pomoći i novi Regulacioni plan koji se za ovaj dio grada planira usvojiti do jeseni 2018. godine.

Top Komentari

stopseljacima
Ma bolje na Grbavici ili Kosevu ba samo da kisa ne padne onda cemo vaterpolo gledati malo. Plus ako se odvali koji busen i ono blata ako bude to je nama prednost Dzeki i Pjanicu pogotovo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi