Poljak se onesvijestio tokom treninga u Italiji, odmah prebačen u bolnicu

Nesreća na treningu Salernitane

Poljak se onesvijestio tokom treninga u Italiji, odmah prebačen u bolnicu

E. Škorić

Prema talijanskim medijima, Patryk Dziczek onesvijestio se u ponedjeljak tijekom treninga u Salernitani.

Poljski nogometaš odmah je prebačen u lokalnu bolnicu. Prema La Gazzetta dello Sport i portalu tuttosalernitana.com, Dziczek je izgubio svijest tijekom tokom svoje momčadi u ponedjeljak.

U nekom trenutku Poljak je pao na teren bez da je bilo kontakta s nekim drugim igračem. Njegove kolege i zaposlenici odmah su mu priskočili u pomoć.

Dziczek je prebačen u bolnicu, gdje čeka temeljit pregled. Gotovo sigurno neće igrati u prvoj utakmici sezone 2020/2021 talijanske Serije B. Njegova Salernitana u subotu će se kod kuće suprotstaviti Reggini.

22-godišnji veznjak preselio se u Italiju prošlog ljeta. Iz Piast Gliwice otišao je u Lazio. Rimski klub posudio ga je Salernitani. Prošle sezone upisao je 20 nastupa, zabio je jedan gol uz dvije asistencije.

Top Komentari

Penderinos
Kontam bilo nešto miliku jedan Bože, propo bi nam Dzekin transfer :-P
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi