Pomoćnik selektora Finske: Finci to ne znaju, ali Bosna i Hercegovina je među najopasnijim u Evropi

Pred subotnji okršaj

Pomoćnik selektora Finske: Finci to ne znaju, ali Bosna i Hercegovina je među najopasnijim u Evropi

A. Čaušević

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo se nastavljaju u petak, a bh. reprezentativci će u junskom terminu na teren dva puta. 

Izabranici Roberta Prosinečkog će u oba navrata gostovati. Prvo Finskoj, a zatim Italiji. Okršaj sa skandinavskom selekcijom na programu je u subotu. 

Pomoćnik selektora Finske Markkua Kanerve, Mika Nurmela, je Zmajeve predstavio kao jednu od najboljih evropskih selekcija.

"Bosna je vrlo vjerovatno nepoznata za mnoge Fince. Međutim, ekipa je puna fizički jakih i tehnički dobrih igrač. Trenutno je jedna od najopasnijih evropskih reprezentacija. Igraju kao tim, pa će u subotu biti veoma teško", rekao je Nurmela.

Ipak, istakao je kako skandinavska selekcija neće puno mijenjati svoj plan igre.

"Ne trebamo puno mijenjati svoj stil igre. Neke ćemo stvari podesiti u skladu sa slabostima Bosne i Hercegovine. Ako budemo igrali kao tim, imamo dobre šanse da pobijedimo".

Stadion Ratina u Tampereu je već raspordan, a Nurmela je pozvao navijače da podrže finsku selekciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sada nam je potrebna podrška. Siguran sam da će 17 hiljada gledoaca podržavati tim u svakoj mogućoj situaciji", kazao je ovaj 47-godišnjak.

Meč Finska - BiH igra se u suboto od 18 sati po centralnoevropskom vremenu. Bh. ekspedicija će se put Skandinavije zaputiti sutra ujutro. 

Top Komentari

Terminator
Ako Bosna ne pobjedi ovu utakmicu onda nema šta da traži u ovim kvalifikacijama.Ako se budemo branili protiv Finske onda smo katastrofa.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi