Poraz Željezničara u Banja Luci, Sarajevo ponovo slavilo

Omladinska Premijer liga BiH za kadete

Poraz Željezničara u Banja Luci, Sarajevo ponovo slavilo

S. Mlaćo

I u Omladinskoj Premijer ligi BiH za kadete također su odigrane utakmice četvrtog kola.

Borac je na svom stadionu u sjajnom meču savladao Željezničar 3:2.

Domaći su poveli u osmoj minuti preko Nikole Turanjanina, a u 59. minuti slavlje gostima donosi Admir Huskić. Potpuni preokret i novo slavlje gostima donosi u 70. minuti Faruk Duraković, ali samo dvije minute kasnije za 2:2 pogađa Luka Bobić. U posljednjim sekundama meča pobjedu Borcu donio je rezervista Ognjen Soldat.

Radnik je pogotkom Stojana Vasiljevića u 46. minuti savladao Čelik sa 1:0, dok su Krupa savladala Zrinjski 2:1. Strijelci za tim iz okoline Banja Luke bili su Viktor Vrebac i Đorđe Nišić, dok je za Plemiće pogodio Blaž Bošković.

Široki Brijeg je sa 5:0 savladao GOŠK pogocima Silvia Ilinkovića, Josipa Bilobrka, Stipe Tokića, Ivan Mustapić i Marko Salavarda.

Sloboda je sa 6:0 savladala Vitez, dok su nade Sarajeva u petak deklasirale Mladost DK. 5:0.

Na vrhu je Sarajevo sa 12 osvojenih bodova, dok Mladost, Borac i Sloboda imaju po devet. Na dnu je GOŠK bez bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi