Posušje nadigralo Vitez

Liga 12 KSHB

Posušje nadigralo Vitez

Utakmicama u šest dvorana, nastavljeno je natjecanje u Ligi KS HB za seniore svojim 13. kolom.

Vodeće Brotnjo grabi ka startnom broju 1 u play-offu. Ovaj put su „razbili“ Busovaču i debelo naplatili dugove iz protekle dvije sezone kada su gubili od Busovljaka. Buhač je bio najefikasniji (34 poena),a dobro su mu asistirali Brečić (24) i Lesko (23), dok kod indisponiranog domaćina jedini je Kovač (21) zaslužio prolaznu ocjenu.

U Kiseljaku je domaćin prekinuo niz od tri domaća poraza u utakmici protiv Širokog II koja je u prvom poluvremenu bila izjednačena, da bi domaćin ključnu prednost stekao u trećem periodu, i sačuvao je i pored slabe igre u 4. periodu.

Neizvjesno je bilo u Ljubuškom. Ljubušaci su ipak na kraju bili spretniji,a i zahvaljujući odličnoj igri Lončara (27 poena) i Škegre (19) došli do svoje 4 pobjede u Ligi. Kod gostiju bolji od ostalih su bili kao i obično Đikić (28) te Radoš (30).

Livno je konačno pobijedilo,izvanrednu igru dobro je osjetila Rama, pogotovo u 4. periodu. Kod domaćih Dronjić i Gunjača su postigli po 20 poena, dok je kod Rame jedino Vlajčić bio dvocifren - 14 poena.

Najbolja utakmica u ovom kolu je odigrana u Odžaku. U dobro popunjenoj dvorani,gledatelji su ponovo uživali u ljepoti ovog sporta. Domaćin se pribojavao ove utakmice protiv Zrinjskog II jer je od čuvene trojke-Hasandić, Horosković, Jupić ostao samo ovaj zadnji, dok je Horosković teže povrijedio koljeno. Zrinjski je odlično otvorio utakmicu zahvaljujući bivšem Odžačaninu Hasandiću (37 poena) i poveo nakon 12 minuta sa 16 poena prednosti. Tada na scenu stupa povratnik u sastav Posavaca-Kovač (30), serijom trica vraća rezultat, a uz podršku Jupića (24) i Omerbašića (16) potpuno preokreću rezultat i na kraju prave i veliku razliku.

Derbi smo ostavili za kraj. Ugođaj fantastičan, prepuna dvorana u Posušju, gostujući navijači - atmosfera košarkaška-fer i sportska. Derbi je trajao jedan period jer je domaćin stekao nevjerojatnu prednost  +20, i održao je do kraja jer je Posušju odgovarala i pobjeda sa više od 14 poena zbog međusobnog skora sa Vitežanima. Sjajni juniorski trio Begić (18), Ramljak (22) i Čutura (19) je postigao više koševa neko kompletna ekipa Viteza. Na parket se vratio i Ranko Križanović, no osjetila se velika stanka, a ni drugi sjajni strijelac Palavra (14) se nije proslavio kao ni čitava ekipa iz Viteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti