"Pozivamo navijače na razumijevanje i strpljenje u vezi sa implementacijom historijskog procesa"

Saopštenje za javnost

"Pozivamo navijače na razumijevanje i strpljenje u vezi sa implementacijom historijskog procesa"

E. Škorić

Tim za pregovore sa strateškim partnerom u FK Željezničar izdao je danas saopštenje za javnost.

Tim zadužen za pregovore sa strateškim partnerom obavijestio je sve članove kluba, navijače i javnost o posljednjim aktivnostima na uspostavljanju starteškog partnerstva s potencijalnim partnerima.

"Tim za pregovore do roka utvrđenog na posljednjoj sjednici Skupštine zbog objektivnih razloga nije finalizirao saradnju koja je tom prilikom komunicirana delegatima. Uprkos tome, Tim za pregovore će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti i razgovore sa zainteresiranim subjektima za uspostavu strateškog partnerstva sa našim Klubom", navodi se u njihovom saopštenju, te se dodaje:

"Napominjemo da informacije koje su u procesu pregovaranja sa potencijalnim strateškim partnerima, sukladno potpisanom ugovoru o povjerljivosti, označene kao povjerljive, ne možemo podijeliti s javnošću. Međutim, o svim posljednjim aktivnostima Tima na ovom planu upoznati su relevantni organi Kluba".

"Klub ovim putem također želi demantovati posljednje medijske objave i nagađanja o statusu dosadašnjih aktivnosti na uspostavi strateškog partnerstva te usput podsjeća javnost da su pouzdane i tačne informacije dostupne isključivo na službenim kanalima komunikacije Kluba".

Za kraj su poručili:

Oglasi

"Pozivamo sve navijače na razumijevanje i strpljenje u vezi sa implementacijom ovog historijskog procesa. Mnogobrojne su administrativne i vanjske prepreke sa kojima se Klub suočava na putu uspostavljanja strateškog partnerstva, no potpuno smo sigurni da će nas isti na kraju dovesti do željenog ishoda, a to je stabilna i uspješna budućnost FK Željezničar".

Sarajlija sa adresom u Sjedinjenim Američkim Državama Eldin Diglisić trebao bi postati strateški partner, odnosno investitor u Željezničar.

To je bio ključni zaključak sjednice Skupštine FK Željezničar koja je održana na stadionu Grbavica krajem juna.

"Nakon višesatne diskusije, delegati Skupštine su jednoglasno i dvotrećinskom većinom svih izabranih delegata izabrali gospodina Eldina Diglisića za strateškog partnera i donijeli odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca", saopćeno je iz FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Diglisić je osnivač i izvršni direktor kompanije ShipEX sa sjedištem u Salt Lake Cityju, u američkoj saveznoj državi Utah, a koja ima godišnji promet veći od 100 miliona dolara.

Kompanija je osnovana 2007. godine s jednim kamionom i prikolicom, a sada posjeduje više od 350 kamiona.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Velik je ovo posao zato se ne moze ovaki brzo zavrsit,bit ce rijeseno
2 12
Stanley
Ukratko, pušiona...
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi