Poznat sudija meča BiH - Finska
(Foto: EPA)

Slovak na centru

Poznat sudija meča BiH - Finska

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odredila je sudiju kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Finske.

Pravdu na Bilinom polju dijelit će 35-godišnji slovački sudija Ivan Kružliak, poznato lice sa evropskih terena. Njegovi pomoćnici su Tomaš Somolani i Branislav Hancko, dok je Filip Glova četvrti sudija.

Radi se o sudiji koji voli da potegne za žutim kartonom, a u posljednje vrijeme je pored slovačke lige sudio utakmice Evropske lige. Tako je sudio meč grupne faze između PSV-a i Sportinga, a ranije i utakmicu kvalifikacija između Strasboruga i Eintrachta.

Proteklih sezona često je sudio i utakmice Lige prvaka, gdje je često mahao kartonima, pa je tako u tri utakmice prošle sezone podijelio čak 16 žutih kartona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica BiH - Finska igra se u subotu od 18 sati, a opkladu u Mozzart kladionici za ovaj meč ostavite OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije