Poznate jakosne grupe: U petak žrijeb grupa za EP

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj

Poznate jakosne grupe: U petak žrijeb grupa za EP

U petak će s početkom u 19 sati biti održan žrijeb grupne faze Evropskog prvenstva u rukometu, koje se naredne godine igra u Hrvatskoj.

EHF je danas objavio jakosne grupe pred žrijeb, a u prvom šeširu se nalaze Hrvatska, Njemačka, Španija i Francuska.

Drugi šešir čine Danska, Bjelorusija, Švedska i Makedonija, u trećem su Norveška, Srbija, Crna Gora i Češka Republika, dok su u četvrtom Mađarska, Slovenija, Austrija i Island.

Ono što je za sada poznato je da će Hrvatska kao domaćin turnira biti smještena u grupi A, a utakmice te grupe će se igrati u Splitu. U grupi B će biti Norveška (Poreč), u grupi C Slovenija (Zagreb) a u grupi D Mađarska (Varaždin).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi