Sarajevo apsolutni favorit na Koševu, zanimljiv duel u Banjaluci

Najava devetog kola

Sarajevo apsolutni favorit na Koševu, zanimljiv duel u Banjaluci

E. Škorić

U naredna dva dana biće odigrani mečevi devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u nogometu.

Petak nam donosi dva duela, a prvi je na programu u 18 sati, kada će na stadionu Koševo snage odmjeriti Sarajevo i Leotar. Ovaj susret sudit će prijedorski sudija Zoran Grbić, a sve osim pobjede domaćeg tima bila bi prava senzacija.

No, kao da Sarajevo već nije mnogo puta u takvim mečevima zakazalo, što brine i Gorana Sablića i sve navijače, ali optimizma ne nedostaje. Roster bordo tima je još jači nego ranije i očekuje se ipak da uz maksimalan pristup bodovi ostani na Koševu.

"Igramo kući, želimo popraviti našu igru na Koševu i osvojiti tri boda. Leotar je tvrda ekipa i dobri su u defanzivnom bloku te čekaju svoje šanse iz kontri. Znamo šta nas čeka, trebamo biti kompaktni i tražiti gol od prve minute. Moramo imati bolji protok lopte na sredini terena, a s ciljem da izgledamo bolje možda će biti i nekih promjena u sastavu", najavio je Sablić.

Sarajevu će nedostajati suspendovani golman Belmin Dizdarević, ali to ne mijenja sliku bukmejkera koji vjeruju da je Sarajevo apsolutni favorit.

MaxBet kladionica nudi vam brojne oklade na ovaj par, a to možete provjeriti klikom OVDJE.

Oglasi

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

U 20 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci ekipa Borca dočekuje Široki Brijeg. Može se reći da su oba tima u rezultatskoj krizi ove sezone, a naročito Borac, koji je sakupio samo sedam bodova nakon sedam mečeva u sezoni u kojoj brani titulu.

Banjalučani su počeli bolje da igraju nego na početku sezone, pa se smatraju blagim favoritom rptoiv ekipe Širokog koja je bez pobjede na prethodna tri meča. Širokobriježani nemaju šta da izgube, u Banjaluci idu po bodove i Borca sigurno čeka još jedna jako teška utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica, kao i prethodne tri utakmice, jer se sastaju ekipe približne kvalitete. Uvjeren sam kako u ovoj ligi nijedna ekipanije toliko kvalitetnija da nas može izdominirati i olako pobijediti", rekao je šef stručnog štaba Širokog Jure Ivanković.

Trener Ivanković u ovom meču neće moći računati na kartonirane Paponju i Brekala, te povrijeđene Ikića, Begića i Grgića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Lavillenie
Kod njih vise prvi tim nije siguran protiv drugog tima, a kamo li protiv drugih klubova..
1 4
user1571956549
Provjerena informacija...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi