Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Slobodu, Široki Brijeg, Velež, Borac...

Suspenzije zbog kartona prave probleme trenerima

Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Slobodu, Široki Brijeg, Velež, Borac...

S. Mlaćo
Uzbuđenja u Premijer ligi naše zemlje nastavljaju se u velikom stilu. Iza nas su susreti 20. kola, a nema sumnje da će biti sve uzbudljivije iz kola u kolo.

U utorak i srijedu igraju su susreti četvrtine finala Kupa naše zemlje, a zatim za vikend susreti 21. kola Premijer lige.

Kada su suspenzije u pitanju, NK Široki Brijeg će protiv Sarajeva biti oslabljenjem neigranjem Marijana Ćavara i Ilana Pejića.

Posušje na megdan Zrinjskom putuje bez Darija Krište i Gabrijela Bobana, dok će Tuzli City protiv Sloge Meridian nedostajati Dino Ćorić.

Sloboda će na megdan Željezničaru bez Kemala Osmankovića, nekadašnjeg člana kluba sa Grbavice, ali i iskusnog Stojana Vranješa.

Borac na megdan Veležu putuje bez Nedjelja Piščevića, dok će Rođeni biti bez Alena Dejanovića.

Oglasi

Igman će nove bodove tražiti kod Leotara, ali bez Mirka Oremuša koji je isključen u pobjedi nad FK Željezničar. Kod Leotara i u ovom meču neće biti defanzivca Andreja Đurića koji ima odraditi još jednu utakmicu suspenziju zbog crvenog kartona protiv FK Željezničar u Kupu BiH.

U narednom kolu Premijer lige sastaju se:

FK Tuzla City – FK Sloga Meridian

FK Velež – FK Borac

NK Široki Brijeg – FK Sarajevo

Oglasi

HŠK Zrinjski – HŠK Posušje

FK Leotar – FK Igman

FK Željezničar – FK Sloboda

Podsjetimo, lidersku poziciju drži Zrinjski sa 42 osvojena boda, Široki Brijeg ima 36, kao i FK Boraac. Željezničar je na 29, a Velež ima 27.

Na dnu velika borba. Igman i Sloboda ima po 20 bodova, Tuzla City je na 21, a Leotar i Sloga Meridian na 22. Posušje ima 24, a Sarajevo 25.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Bitnije je ko sudi vec ko nece igrat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi