Kada se zatvara fudbalska pijaca? Sat otkucava, slijede sati nervoze i iščekivanja

Bit će neizvjesno i uzbudljivo

Kada se zatvara fudbalska pijaca? Sat otkucava, slijede sati nervoze i iščekivanja

A. Čaušević

Uslijed pandemije koronavirusa koja je pogodila skoro svaki klub zimski prijelazni rok je bio poprilično miran.

Posljednji dan prijelaznog roka tradicionalno sa sobom donosi uzbuđenja, nervozu, nestrpljenje i iščekivanje transfera kako kod navijača tako i kod glavnih aktera - klubova, menadžera i fudbalera.

Zimski prijelazni rok u Ligama petice će bit okončan u ponedjeljak, 1. februara. Prvi će "vrata" transferima zatvoriti Bundesliga i to u 18 sati.

U 19 sati se zavrašva prijelazni rok u Seriji A, dok će se "posljednji gong" u La Ligi, Premiershipu i Ligue 1 oglasiti tačno u ponoć.

Sutra će biti okončan i prijelazni rok u posljednje vrijeme bh. fudbalerima omiljenom prvenstvu - turskoj Superligi.

Za razliku od ranijih godina kada je transfer pijaca u Turskoj obično bila duže otvorena u odnosu na ostatak Evrope, to ovaj put neće biti slučaj.

Od jačih liga u februaru će se moći trgovati u Rusiji gdje klubovi imaju mogućnost kupovine igrača do 25. februara.

Inače, prijelazni rok u Bosni i Hercegovini će početi 5. februara i trajat će do 3. marta.

Top Komentari

AmarSahi
Javio mi Fikret u pijaci na Gračanici da Džeko ide u Barcelonu, provjeren izvor, morate to da objavite.
12 7
doctoroffootball
Gdje god bude, je jedan od 2 igrača na svijetu koji je zabio preko 50 golova u 3 najjače lige Evrope. Dijamant, Bomber, Edin, svjetski, a naš. Dzekoooooo
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi