Prijetio Ronaldu da će ga "iznijeti na nosilima", a Portugalac mu se osvetio na terenu, pa ga tješio

Osveta se servira hladna

Prijetio Ronaldu da će ga "iznijeti na nosilima", a Portugalac mu se osvetio na terenu, pa ga tješio

E. Škorić

Portugal i Belgija večeras igraju meč osmine finala Eura, a taj duel itekako privlači pozornost.

S jedne strane Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Joao Felix, Diogo Jota... a s druge Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Dries Mertens... Spektakl u najavi, iako je Portugal favorit, zaista je suludo pretpostavljati šta bi moglo da se dogodi večeras i ko bi mogao da prođe dalje.

Ronaldo, koji je dao pet pogodaka do sada na turniru, bit će daleko najveća opasnost po Thibauta Courtoisa. Možda Courtois trenutno nema ideju kako da zautavi napadača Juventusa, ali nekadašnji prvi golman Belgije Stijn Stijnen itekako ju je imao.

On je dao kontroverznu izjavu pred prvu službenu utakmicu Belgije i Portugala koja je odigrana 24. marta 2007. godine, u okviru kvalifikacija za EURO 2008.

"Moramo 'loviti' Cristiana Ronalda, moramo ga onesposobiti. Na nosilima će izaći s terena. Ne tražim od saigrača da mu slome noge, ali moramo igrati karakterno i moramo da mu pokažemo pravu agresivnost", rekao je Stijnen uoči spomenute utakmice.

Portugalski savez je odmah reagovao i uputio službenu žalbu UEFA-i. "Tražili smo od UEFA-e da zauzme stavove o ovoj prijetnji", rekao je Gilberto Madail, tadašnji predsjednik FPF-a.

Oglasi

Belgija se ubrzo oglasila i neigrala da je Stijnen prijetio Portugalcu. "Stijnen je pozvao na agresivni nogomet i utakmicu nazvao bitkom, ali njegove izjave pogrešno su predstavljene. Nema on namjeru da povrijedi Ronalda".

Ronaldo se osvetio na terenu. Porutgal je slavio s 4:0, a Ronaldo postigao dva gola do 78. minute, kada ga je Scolari izveo iz igre.

Kasnije je govorio o izjavi nekadašnjeg golmana Belgije. "Ponudio je svoje izvinjenje i ja sam to prihvatio. Za mene nema tu nije bilo problema. Te se stvari događaju u nogometu i nema potrebe raditi drame. Važno je da smo pobijedili", kazao je Ronaldo nakon meča.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

UEFA je na kraju Stijnena kaznila sa 4.500 eura zbog davanja "neprimjerenih izjava".

MaxBet nudi mogućnost raznih oklada na mečeve Eura, a u fokusu je sada duel Portugala i Belgije. OVDJE pronađite cijelu ponudu i ostavite vašu okladu, a MaxBet zapratite i na Facebooku, ali i Instagramu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije